avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... factura neachitata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

factura neachitata

Buna ziua,

sunt asociat unic la un SRL si vroiam sa-mi suspend activitatea. Problema e ca o firma cu care am incheiat un contract de consultanta nu vrea sa plateasca o factura. Daca imi suspend activitatea il mai pot da in judecata?
Si as mai avea o intrebare. Firma are sediul in Voluntari, in jud. Ilfov, unde trebuie sa merg, ca am cautat pe net dar nu am gasit judecatoria Ilfov.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters51068 , utilizator 20:30, 16 Iunie 2009
Suspendarea activitatii presupune o intrerupere a activitatii autorizata a o desfasura pe o anumita perioaada de timp.
Suspendarea nu afecteaza realizarea drepturilor constituite anterior suspendarii.
Art. 10Cod procedura civila
In afara de instanta domiciliului paratului, mai sunt competente urmatoarele instante:
1. in cererile privitoare la executarea, anularea, rezolutiunea sau rezilierea unui contract, instanta locului prevazut in contract pentru executarea, fie chiar in parte, a obligatiunii;
4. in cererile privitoare la obligatii comerciale, instanta locului unde obligatia a luat nastere sau aceea a locului platii;
In jud. Ilfov exista judecatoriile din orasele Buftea si Cornetu.
Localitatea Voluntari este arondata judecatoriei Buftea.
Pentru o factura emisa in 2005 realizez ca nu s-ar mai putea recupera nimic din cauza ca intervine prescriptia .
Exista exceptii care ar putea fi invocate ?
Iael a scris:

Pentru o factura emisa in 2005 realizez ca nu s-ar mai putea recupera nimic din cauza ca intervine prescriptia .
Exista exceptii care ar putea fi invocate ?

De ce ati lasat sa treaca timpul???
I-am sunat timp de un an .
Au mai platit o suma de 5 milioane , ceea ce m-a determinat sa cred ca vor plati si restul .Nu era o suma foarte mare (inca 12 milioane lei vechi ).
Probabil acum nu mai pot face nimic .

Alte discuții în legătură

Amenda radar, unde depun plangerea? cfs cfs Am fost sanctionat pt viteza in comuna Sindrilita, Jud. Ilfov. Unde depun contestatia? Pe PV ar parea ca scrie Judecatoria Cornetu, dar pe site-ul MAI nu apare ... (vezi toată discuția)
Competenta executor si instanta incuviintare executare_obligatia de a face bellabianca52 bellabianca52 Buna ziua, In cazul obligatiei de a face competenta exec judec. si instantei de executare este locul unde urmeaza a se face executarea? Tb sa demontez un ... (vezi toată discuția)
Cereri investire bo in ilfov?????urgent. OANA GORAN OANA GORAN CERERILE DE INVESTIRE A BO REFUZATE LA PLATA DE CATRE BANCILE TRASE DIN LIPSA DISPONIBILULUI , DACA DEBITORUL ARE SEDIUL IN ILFOV, trebuie sa le depun la ... (vezi toată discuția)