sunt asociat unic la un SRL si vroiam sa-mi suspend activitatea. Problema e ca o firma cu care am incheiat un contract de consultanta nu vrea sa plateasca o factura. Daca imi suspend activitatea il mai pot da in judecata?
Si as mai avea o intrebare. Firma are sediul in Voluntari, in jud. Ilfov, unde trebuie sa merg, ca am cautat pe net dar nu am gasit judecatoria Ilfov.
Suspendarea activitatii presupune o intrerupere a activitatii autorizata a o desfasura pe o anumita perioaada de timp.
Suspendarea nu afecteaza realizarea drepturilor constituite anterior suspendarii.
Art. 10Cod procedura civila
In afara de instanta domiciliului paratului, mai sunt competente urmatoarele instante:
1. in cererile privitoare la executarea, anularea, rezolutiunea sau rezilierea unui contract, instanta locului prevazut in contract pentru executarea, fie chiar in parte, a obligatiunii;
4. in cererile privitoare la obligatii comerciale, instanta locului unde obligatia a luat nastere sau aceea a locului platii;
In jud. Ilfov exista judecatoriile din orasele Buftea si Cornetu.
Pentru o factura emisa in 2005 realizez ca nu s-ar mai putea recupera nimic din cauza ca intervine prescriptia .
Exista exceptii care ar putea fi invocate ?
Pentru o factura emisa in 2005 realizez ca nu s-ar mai putea recupera nimic din cauza ca intervine prescriptia .
Exista exceptii care ar putea fi invocate ?
I-am sunat timp de un an .
Au mai platit o suma de 5 milioane , ceea ce m-a determinat sa cred ca vor plati si restul .Nu era o suma foarte mare (inca 12 milioane lei vechi ).
Probabil acum nu mai pot face nimic .