sunt asociat unic la un SRL si vroiam sa-mi suspend activitatea. Problema e ca o firma cu care am incheiat un contract de consultanta nu vrea sa plateasca o factura. Daca imi suspend activitatea il mai pot da in judecata?
Si as mai avea o intrebare. Firma are sediul in Voluntari, in jud. Ilfov, unde trebuie sa merg, ca am cautat pe net dar nu am gasit judecatoria Ilfov.
notificati-i prin executorul judecatoresc, in privinta platii restului de bani .
iar daca nu se conforma notificarii, calculati daca de la data ultimei plati mai sunteti in termenul legal pt a formula actiune in instanta.
Cred ca a expirat in luna decembrie termenul de 3 ani de la data ultimei plati.
In aceasta situatie as putea sa-i mai notific ?
Probabil ca ei m-au dus cu vorba asteptand sa se prescrie .
Nu mai poti face nimic. Legea iti permite sa il executi timp de 3 ani de la ultimul act de plata partiala a facturii.
Trebuie sa faci un simplu proces - verbal si sa scoti din contabilitate suma neincasata. Sa o treci in alt cont., pe pierderi parca (contabilii stiu mai bine)
Suspenda-ti firma sa nu mai platesti forfetarul. Apoi declara regim derogatoriu la Fisc.
Nu uita, inchide conturile, da afara oamenii din firma ... plateste toate datoriile ... si cam atit.