Salut.Am nevoie de un sfat.La data de 3 septembrie 2014 am semnat un contract de munca pe perioada nedeterminata,contract care arew doar semnatura firmei angajatoare.pe 31 decembrie am fost dat afara fara nici un preaviz.Lucrand in domeniu vending-cu gestiune,nu mi s-a dat voie sa fac nici o predare de zona,sau inventar.Nu am semnat nimic la despartire.Sunt convins ca or sa ma scoata lipsa.Cum pot proceda ca sa rezolv problema in favoarea mea?
1. Probabil ca au incetat c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun. si anume : Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
2. La angajare ati preluat gestiunea pe baza unui document?
Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Codul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Codul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de incetare a contractului trebuie să fie comunicată în scris angajatului.
am doar procesul verbal de primire a telefonului de servici,si un exemplar din c.i.m semanat si stampilat de catre mine si angajator,dar fara stampila itm-ului