avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de munca

Salut.Am nevoie de un sfat.La data de 3 septembrie 2014 am semnat un contract de munca pe perioada nedeterminata,contract care arew doar semnatura firmei angajatoare.pe 31 decembrie am fost dat afara fara nici un preaviz.Lucrand in domeniu vending-cu gestiune,nu mi s-a dat voie sa fac nici o predare de zona,sau inventar.Nu am semnat nimic la despartire.Sunt convins ca or sa ma scoata lipsa.Cum pot proceda ca sa rezolv problema in favoarea mea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 3 Ianuarie 2015
1. Probabil ca au incetat c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun. si anume : Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

2. La angajare ati preluat gestiunea pe baza unui document?
nu am semnat decat procese verbale de primire a masinii si telefonului de servicu.la fiecare decontare semnam ca am isit pe plus.in rest nimic

numai ca nu am primit nici o comunicare scrisa ci doar una verbala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de incetare a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

Aveti copii de pe acele procese-verbale?
am doar procesul verbal de primire a telefonului de servici,si un exemplar din c.i.m semanat si stampilat de catre mine si angajator,dar fara stampila itm-ului
C.i.m. este perfect valabil daca este semnat de ambele parti.

Inregistrarea lui la ITM si/sau transmiterea lui in REVISAL nu constituie o conditie de validitate a acestuia.

Alte discuții în legătură

Fără ca eu să fac cerere, angajatorul mi-a desfăcut cim ,,de comun acord''. este legal? july01 july01 Angajatorul mi-a desfacut CIM fara cerere, semnatura mea si fara sa primesc o dovada scrisa, este legal? (vezi toată discuția)
Cum dovedesc prezenta la munca? garetbora garetbora Urgent. Am fost informat de catre firma recrutoare ca pe data de 10 (peste 2 zile) imi inceteaza contractul de munca si ca nu mai trebuie sa ma prezint la ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am și eu o întrebare sunt angajat la o firma care ... Pkcosmin Pkcosmin Buna seara , am și eu o întrebare Sunt angajat la o firma care lucrează cu o alta firma , nu o sa dau nume Ca sa înțelegeți firma la care lucrez este ... (vezi toată discuția)