avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua!Desi tatal lucreaza in Germania legal de peste doi ani, fiica mea primeste o pensie alimentara minima ce s-a stabilit in urma cu 4 ani jumatate. In cazul in care nu pot dovedi exact ce venituri are tatal si nici nu stiu numele firmei unde lucreaza in Germania (stiu doar orasul in care locuieste), intrucat acesta a rupt orice legatura cu fiica sa, ce sanse am la majorarea pensiei alimentare. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:47, 4 Ianuarie 2015
Fara dovezi in instanta nu veti putea obtine o pensie mai mare. Eventual puteti solicita chemarea tatalui copilului in judecata unde sa mizati ca acesta recunoaste si declara singur ce venit realizeaza in strainatate, dar e putin probabil asta. Ori proba cu martori, dar cine vine ?
Si ce sa zica martorii ?
gi-jane2 a scris:

Si ce sa zica martorii ?


Ca au cunostinta ca respectivul lucreaza sau a lucrat impreuna cu ei la respectiva firma.
Ca au cunostinta ca respectivul lucreaza

asta stie si mama, insa nu dovedeste.
sau a lucrat impreuna cu ei la respectiva firma.

Omul a intrerupt legatura cu fiica sa, mama nu are informatii asupra locului de munca , dar credeti ca ii cunoaste colegii de munca din Germania ?
Venitul trebuie dovedit si asta nu cu martori, ci scris negru pe alb.
Se poate afla prin comisie rogatorie si angajatorul ( in caz ca are unul) si/sau venitul pt care a platiti impozit.
Aveti nevoie de un avocat.
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 4 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie alimentara castorul castorul am un fiu de 12 ani,am divortat in urma cu 4 ani,tatal s-a stabilit in Spania,as vrea sa stiu dc pot obtine majorarea pensiei alimentare la salariu minim din ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara se plateste din salariul romanesc, sau din salariul nemtesc? MarriNAaa MarriNAaa Buna seara! Am o cunostinta care are doi copii minori si el lucreaza cu contract nemtesc in Germania. Daca sotia lui baga divort in Romania, tatal copiilor va ... (vezi toată discuția)
Obtinere pensie alimentara de la parintele din strainatate okland_star okland_star In aprilie 2006, in urma divortului, cei 2 minori sunt incredintati mamei. In sept 2006, pleaca toti 4 in SUA. Intelegerea era ca mama copiilor sa se marite ... (vezi toată discuția)