avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare contract de munca

Doresc sa stiu daca necontestarea sau contestarea tardiva a unei dispozitii prin care se modifica unilateral clauze esentiale ale unui contract de munca(functia si locul de munca) legalizeaza aceasta modificare fara sa mai fie nevoie de act aditional si astfel clauzele modificate unilateral sa poata fi folosite la concedierea salariatului de pe functia si locul de munca modificate anterior fara act aditional.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:40, 4 Ianuarie 2015
Necontestarea/ contestarea tardiva a unei astfel de modificari implica faptul ca modificarile respective isi produc definitiv efectele .
Intr-adevar, concedierea se va face de pe functia si locul de munca modificate unilateral.
Dar in cazul unei dispozitii date in conditiile art.42 codul muncii(delegare) in care nu s-a prevazut un termen exact si care nu a fost contestata in termen dupa expirarea celor 60 de zile obligatorii ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Ianuarie 2015
victorm86, utilizator
Termenul de contestare este de 45 de zile de la data comunicarii deciziei respective.

Dupa expirarea celor 60 de zile , daca salariatul nu si-a dat acordul pentru prelungirea delegarii , atunci acesta va reveni la unitatea de la care a fost delegat.
Multumesc.

As dori sa stiu si daca este valabil acordul tacit pentru prelungirea delegarii atata timp cat este nevoie de salariat la locul delegarii.Legea nu mai limiteaza durata maxima la 120 de zile pe an.De asemenea nu exista o forma standard pentru formularea unei dispozitii in baza art.42 codul muncii.
Ultima modificare: Duminică, 4 Ianuarie 2015
victorm86, utilizator
Art. 44 C.mun.
(1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
....

Desi Codul Muncii nu reglementeaza expres cum poate fi acest acord, acesta poate fi expres sau tacit. însă în toate cazurile el trebuie să existe şi să poată fi dovedit.
As aprecia ca, daca salariatul continua activitatea la locul delegarii peste termenul de 60 de zile, exista o acceptare tacita din partea sa privind prelungirea delegarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea delegarii fara acodul angajatului costel58 costel58 Poate fi considerat accept pentru prelungirea delegarii peste termenul de 60 de zile continuarea activitatii la locul delegarii? Mentionez ca angajatorul nu a ... (vezi toată discuția)
Deplasare in delegatie arakys arakys Buna ziua! Conform legii, cate zile lucratoare dintr-o luna, angajatul poate fi trimis in delegatie ? Multumesac anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Mutare pe alt post aurelian55 aurelian55 buna ziua !!! lucrez intr-o firma pe perioada determinata si cam de o luna un coleg a suferit un accident si este un post liber.angajatorul ma obliga sa ... (vezi toată discuția)