avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Caine scapat din tarc-amenda?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Caine scapat din tarc-amenda?

buna ziua ,am nevoie urgent de un raspuns avizat [urgent adica pana in ora 13...pt ca atunci merg in fata "organelor"]..deci...caine meu de rasa ciobanesc carpatin,a sarit din tarc,a ramas in propria mi curte ,unde a ucis gainile si ratele,bunicii mele.Mentionez ca noi nu eram acasa,eram in concediu.Aceasta a chemat ,politia,vreo 2 zile la rand politia a fost in curte sa "stapaneasca cainele",acum cand am revenit noi,ne am trezit ca avem 2 amenzi....din cauza cainelui...care nu a facut absolut nimic decat a sarit din tarc..nu a iesit din curte ,nu a muscat ..,nimic...Deci..?are cineva un raspuns? e legala aceasta amenda?MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:11, 4 Ianuarie 2015
L nr 61/1991 Art. 3. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:

17) lasarea in libertate ori fara supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri;

Dvs sustineti
avem 2 amenzi....din cauza cainelui...care nu a facut absolut nimic decat a sarit din tarc.

desi in realitate
a sarit din tarc,a ramas in propria mi curte ,unde a ucis gainile si ratele,bunicii mele.

iar proprietarul orataniilor ,care a suferit un prejudiciu ,a sesizat autoritatea in drept care a constatat si a consemnat contraventia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare atac canin ! buna ziua. ca sa pun intrebarea, cred ca e nevoie sa explic putin ... Sebi Oprea Sebi Oprea Buna ziua. Ca sa pun intrebarea, cred ca e nevoie sa explic putin pe scurt care este situatia cu care ma confrunt. Detin un caine din rasa Amstaff, inregistrat ... (vezi toată discuția)
Posibila actionare in judecata pentru daune produse de caine StefanCiuca StefanCiuca Zilele trecute am mers la tara undeva langa Bucuresti cu cainele meu. Acesta a reusit cumva sa fuga de acasa, lucru pe care il face de fiecare data cand merg ... (vezi toată discuția)
Cane corso care a mers la vecin:( Bogdan_999 Bogdan_999 Buna ziua,am un cane corso in varsta de un an,care il tin legat in lant(stiu nu este bine sa il tin in lant,acm ii fac tarc) pentru un timp(Stau la casa la ... (vezi toată discuția)