Iti multumesc pentru raspuns. Pai, nea' cioban, m-a dat deja in judecata intr-un final. Cu o zi inainte sa merg sa ma intalnesc cu el, am facut un mic research, cu cat se vinde carnea de miel in perioada asta si am mers sa ii propun sa ii dau suma pe cei 2 miei ( chiar mai mult ). Suma a fost mai mult decat rezonabila. Nea' cioban, in schimb, nu a vrut in niciun fel sa auda de suma oferita, sustinand ca si-a numarat oile si ca sunt 7 pe care ar trebui sa le platesc, iti dai seama, auzind asta, i-am zis sa se duca linistit sa ma dea in judecata. Intre timp, am aflat si care sunt acei martori care au fost acolo, niste copii. Ei sustin ca au fost mai multi caini in tot acest duel cu saracii miei, printre care si catelul meu, deci, de aici, eu pot trage concluzia ca unul dintre acei caini a muscat mielul si a sarit si al meu simtitind mirosul de sange, ca doar sunt caini irationali. Cainele este metisul unui pitt-bull, deci, da, aici as zice eu ca ar fi o problema. Cainele este inregistrat pe numele unei prietene care a plecat in Anglia, in urma cu doi ani. Eu nu i-am mai facut alte acte, iar ea cand mi l-a lasat nu a declarat la politite( asa cum am vazut ca scrie in legea 55/2002 )
Intrebare, este mai bine sa il dau neiregistrat, atunci cand o sa merg sa dau declaratie? Sau sa ma duc eu rapid in perioada asta si sa ii fac acte la catel si sa il trec ca fiind American Staffordshire Terrier ( ceva mai soft)? Adica, ma gandesc ca trebuie sa ma pregatesc de un proces, in cele din urma si orice alt sfat mi-ar fi super de folos.
Astept sfaturi! Va multumesc!
Ok, apreciez raspunsul! Politistul din localitate mi-a zis ca e foarte al dracu' ciobanu' asta si ca ar face orice sa scoata un ban de la cineva, in prezent, am inteles ca mai e implicat intr-un alt proces, ca l-ar fi batut cineva, poate cumva o sa ma folosesc si de acest detaliu cand va veni vremea. In fine, pai, asa o sa fac maine merg la Vet. si il inregistrez. Cat despre libertatea catelului, tocmai d'asta merg acolo la tara, ca sa aiba liberatate, dar se pare ca tot mai bine e prin parcuri unde nu are nicio treaba cu nimeni, fie el om, miel sau caine.