avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circulatie cu numere expirate, doua abateri! Va rog ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circulatie cu numere expirate, doua abateri! Va rog ajutati-ma cu un sfat

Buna seara.

As avea o intrebare ,

In ziua de 15.08.2014 am fost oprit de catre un echipaj de politie eu avand numere expirate la masina mi sa retinut permisul pentru o perioada de 90 de zile,si in data de 28.10.2014 mergeam cu masina spre un service auto ,la o distanta de 15 KM de casa,findca o duceam la un mecanic sa ii fac cateva verificari ..pentru pregatirea inmatriculari,in ziua aia ma oprit alt echipaj de politie mi sa intocmit al doilea dosar penal pentru numere expirate si nu am primit niciun raspuns ,de la niciun dosar. stiu ca permisul imi este suspendat pentru o perioada de 3 luni dar avand si al doilea dosar nu stiu ce mi se poate intampla?exista cazul sa fie anulat?ce se poate intampla?detin o dovada inlocuitoare de 4 luni de zile,in 4 luni de zile am 2 dosare penale pentru numere expirate ,am permisul de 1 an de zile.si nu am mai avut antecedente .

Revin cu noutatii:

Deci acum 1 saptamana mi-a venit rezultatul la primul dosar penal,am fost sanctionat cu permis suspendat 3 luni si 100 de lei cheltuieli de judecata, Si am fost scos de sub urmarire penala.
Acum astept raspunsul la al doilea dosar ,va fi anulat?Se poate sa stau 6 luni pe dreapta ?sa adune 3 luni plus 3 luni ?sau cum se ia ?
Astept un raspuns multumesc foarte mult.
O seara buna.
Daca va gasea cu alcoolemie se putea retine si alta infractiune, faptul ca procurorul a renuntat la urmarire nu inseamna ca fapta dvs este considerata contraventie, procurorul a avut in vedere anumite circumstante pe care a doua oara, nu cred ca le va mai retine.
Ce credeti dvs este una, ce prevede legea este alta. Amenda penala inseamna condamnare si implicit anularea permisului de conducere.
Da aveti dreptate,dar eu sper sa nu mi-l anuleze,treaba asta ii se poate intampla oricui ,si nu cred ca ar fi atat de grava incat sa fiu condamnat sau sa fie anulat permisul..sper sa ma inteleaga acel procuror,chestia ca dosarul nu este la aceas parchet,poate am noroc ... ma multumesc sa fie suspendat si 6 luni doar sa fie totul in regula,dar voi ajunge la puscarie pentru asta?sau voi primi suspendare.?
Chiar daca este de la alt Parchet nu inseamna ca nu afla de solutia din primul dosar si daca ati beneficiat o data de clementa este posibil acum sa fiti trimis in judecata.
Va multumesc foarte mult si sanatate sper sa fie bine!
patrascu razvan a scris:

Daca va gasea cu alcoolemie se putea retine si alta infractiune, faptul ca procurorul a renuntat la urmarire nu inseamna ca fapta dvs este considerata contraventie, procurorul a avut in vedere anumite circumstante pe care a doua oara, nu cred ca le va mai retine.
Ce credeti dvs este una, ce prevede legea este alta. Amenda penala inseamna condamnare si implicit anularea permisului de conducere.

Da, sub aspect juridic domnul avocat are dreptate.

Este insa adevarat ca se poate ajunge la o pedeapsa cu suspendare daca se va stabili ca sunteti vinovat.

Alte discuții în legătură

Dosar penal1 Ionuttp Ionuttp Buna ziua.Ieri, 15 august, sarbatoare mare, aduce cu ea si o prostie foarte mare din partea mea.Fiind la sat in ziua respectiva, am luat masina ... (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate sultanescuflorin sultanescuflorin in data de 05.11.2014 am fost oprit de politia rutiera pentru control de rutina mi-au cerut actele masinii dar nu le aveam la mine e vorba de permisul ... (vezi toată discuția)
Dosar penal, ce urmeaza? didi23 didi23 buna. daca ti se face dosar penal pt conducere masina cu nr rosii expirate si false care sunt urmarile? ce urmeaza? se ajunge in tribunal? se da amenda? mersi (vezi toată discuția)