Buna ziua
Am cateva intrebari legate de ceea ce presupune constituirea de parte civila intr-un proces. Este o speta mai complicata, astfel ca poate unele lucruri nu vor fi extrem de clare:
1. daca mi se da dreptate prin sentinta, iar eu am de recuperat bani dela o firma aflata in insolventa, cand ma pot inscrie in masa credala? In momentul in care mi se accepta constituirea de parte civila in proces, sau doar dupa verdict?
2. persoanele care au inaintat plangerea penala pe baza caruia exista acum un proces, au chemat mai multe parti responsabile civilmente pentru a fi trase la raspundere. Cu toate acestea, eu nu consider ca aceste parti responsabile civilmente ar trebui sa ma despagubeasca pe mine si nici nu solicit acest lucru. In conditiile in care prin verdict judecatorii apreciaza ca aceste persoane nu ar trebui sa raspunda in solidar, eu pot fi obligat sa le platesc lor cheltuieli de judecata? ( in conditiile in care, specific din nou, eu NU solicit ca partile respective sa raspunda in solidar?)
3. Imi puteti da o formula juridica standardizata pentru a solicita ca cheltuielile de judecata sa fie suportate de inculpati in cazul castigarii procesului?
În momentul în care se va stabili printr-o hotărâre definitivă că v-a fost creat un prejudiciu.
Dvs. puteți solicita despăgubirile doar de la inculpat ,doar de la partea responsabilă civilmente sau de la ambii.
Proces cu daune!
SavaAndra
Buna ziua , ma numesc Andra si am doua intrebari in legutura cu un proces in care sunt parte civila. In sept 2013 tatal meu a fost lovit de un autoturism in ... (vezi toată discuția)