avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parte responsabila civilmente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parte responsabila civilmente

Am citit ca in categoria persoanelor ce pot fii trase la raspundere solidar cu inculpatul se afla si:-persoanele care au gospodarit impreuna cu infractorul ori au avut raporturi strinse cu acesta, in masura in care s-a constatat judecatoreste ca au obtinut foloase de pe urma infractiunii . Ce inseamna "constatat judecatoreste"? Partea vatamata face cerere de constituire ca parte responsabila civilmente a lui X si se constata in cadrul procesului penal daca aceasta persoana are sau nu calitate? Poate fii parte responsabila civilmente o persoana juridica, pe acelasi principiu?
Cel mai recent răspuns: ContSters42058 , utilizator 09:23, 24 Iunie 2009
Partea responsabila civilmente este aceea care este chemata de partea civila , alaturi de inculpat in procesul penal pentru a raspunde pentru prejudiciile cauzate prin fapta acestuia.
Da , si o persoana juridica poate avea calitatea de parte responsabila civilmente.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2009
ContSters42058, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituirea ca parte vatamata si ca parte civila in procesul penal alexandra.a1404 alexandra.a1404 Simpla depunere a unei plingeri penale inseamna constituirea ca parte vatamata sau trebuie facuta o cerere separata de constituire? Catre cine se face? ... (vezi toată discuția)
Parte civila -dosar ucidere din culpa coasa coasa Sunt la primul termen,chemat in instanta in calitate de parte civila in dosarul cu obiect ucidere din culpa. Va rog sa ma indrumati care sunt primii pasi ce ... (vezi toată discuția)
Proces cu daune! SavaAndra SavaAndra Buna ziua , ma numesc Andra si am doua intrebari in legutura cu un proces in care sunt parte civila. In sept 2013 tatal meu a fost lovit de un autoturism in ... (vezi toată discuția)