Am citit ca in categoria persoanelor ce pot fii trase la raspundere solidar cu inculpatul se afla si:-persoanele care au gospodarit impreuna cu infractorul ori au avut raporturi strinse cu acesta, in masura in care s-a constatat judecatoreste ca au obtinut foloase de pe urma infractiunii . Ce inseamna "constatat judecatoreste"? Partea vatamata face cerere de constituire ca parte responsabila civilmente a lui X si se constata in cadrul procesului penal daca aceasta persoana are sau nu calitate? Poate fii parte responsabila civilmente o persoana juridica, pe acelasi principiu?
Partea responsabila civilmente este aceea care este chemata de partea civila , alaturi de inculpat in procesul penal pentru a raspunde pentru prejudiciile cauzate prin fapta acestuia.
Da , si o persoana juridica poate avea calitatea de parte responsabila civilmente.
Proces cu daune!
SavaAndra
Buna ziua , ma numesc Andra si am doua intrebari in legutura cu un proces in care sunt parte civila. In sept 2013 tatal meu a fost lovit de un autoturism in ... (vezi toată discuția)