avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot angaja o persoana daca nu are calificare in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot angaja o persoana daca nu are calificare in domeniu?

Buna ziua. As dori sa stiu daca pot angaja o persoana care nu are calificare in domeniu? Postul este de slefuitor constructii metalice. Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 5 Ianuarie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:22, 5 Ianuarie 2015
Nu are nici o calificare?angajati-l si scrieti in fisa postului ce va face
Codul Muncii :
(1) Contractul individual de munca se incheie dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.
(2) Modalitatile in care urmeaza sa se realizeze verificarea prevazuta la alin. (1) sunt stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil, in statutul de personal - profesional sau disciplinar - si in regulamentul intern, in masura in care legea nu dispune altfel.
(3) Informatiile cerute, sub orice forma, de catre angajator persoanei care solicita angajarea cu ocazia verificarii prealabile a aptitudinilor nu pot avea un alt scop decat acela de a aprecia capacitatea de a ocupa postul respectiv, precum si aptitudinile profesionale.
.....


Prin urmare, daca are aptitudini profesionale pentru acel post il puteti angaja si apoi il puteti trimite si la un curs de formare profesionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare fara studii de specialitate biancaselejan biancaselejan buna ziua, doresc sa angajez un sef de productie la o societate comerciala iar persoana respectiva nu are studii de calificare. Se poate face acest lucru ... (vezi toată discuția)
Calificare la locul de munca hogye lavinia hogye lavinia Cum incadrezi o persoana care a fost calificata la locul de munca dar nu are nici o dovada ? Doar este trecut in cartea de munca ( anii 1998-2000) functia. Nu ... (vezi toată discuția)
Obligatia evaluarii la angajare marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Este obligatoriu evaluarea la angajare ? (vezi toată discuția)