La Multi (si frumosi) Ani!
Am observat in adeverinta de venit pe 2011 ca mi s-au retinut mai multi bani decat ar fi fost corect ca si impozit pe venitul realizat. Cum pot si daca se mai poate restitui acest impozit, exista vreun formular sau cerere-tip? Mentionez ca am lucrat ca independent pt mai multe firme cu retinerea impozitului la sursa.
Va multumesc!
Nu. In acest caz cand ati lucrat pe contracte civile de prestari servicii si vi s-a retinut gresit de catre beneficiar, tot el trebuie sa faca corectarea si diferenta de bani tot de la beneficiar o recuperati, cel care v-a platit si prima data. Mai intai trebuie sa depuna el o declaratie rectificativa catre finante.
Am lucrat pt mai multe firme, cum am spus, motiv pt care nu s-a tinut cont de deducerea de baza si cea suplimentara. Acum eu nu stiu care firma trebuia sa faca deducerile! Ce parere aveti?
Firmele pentru care ati lucrat retin,vireaza si declara la finante impozitul,nu va retine nimeni mai mult de 16% si in plus daca nu aveti contract individual de munca ar fi trebuit sa va retina si 5,5% sanatate,daca nu au facut-o ei va trebui sa platiti dvs. pentru toate veniturile