avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Restituire impozit venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Restituire impozit venit

La Multi (si frumosi) Ani!
Am observat in adeverinta de venit pe 2011 ca mi s-au retinut mai multi bani decat ar fi fost corect ca si impozit pe venitul realizat. Cum pot si daca se mai poate restitui acest impozit, exista vreun formular sau cerere-tip? Mentionez ca am lucrat ca independent pt mai multe firme cu retinerea impozitului la sursa.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 14:54, 7 Ianuarie 2015
elenazan a scris:

Firmele pentru care ati lucrat retin,vireaza si declara la finante impozitul,nu va retine nimeni mai mult de 16% si in plus daca nu aveti contract individual de munca ar fi trebuit sa va retina si 5,5% sanatate,daca nu au facut-o ei va trebui sa platiti dvs. pentru toate veniturile

Da distinsa d-na, asa este, mi-au retinut acesti bani, inclusiv CASS, dar la globalizarea veniturilor aveam dreptul la deducere personala de baza 250 lei/luna si suplimentara de 100 lei pt fiecare persoana aflata in intretinere pt un venit brut de pana la 1000 lei/luna sau dupa o anumita formula pana la 3000 lei/luna. Or, eu nu stiu de la cine sa cer restituirea de impozit corespunzatoare aceastei deducere pt ca s-a modificat C. fiscal care spune ca sa cer platitorului (sau adm. financiare daca aceata nu mai exista) dar eu am lucrat la mai multi angajatori.
Doar pentru contracte individuale de munca se aplica deducerile de care spuneti,asa cum vi s-a spus anterior,ori dvs.spuneti ca nu ati avut asa ceva
Nu cred ca se poate face discriminare intre cele 2 categorii de persoane active! Nu cred ca exista vreo prevedere explicita in C. Fiscal prin care cei cu contracte civile nu au drept la deducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deduceri salariale pe fluturaș B. U B. U Buna ziua! Am o nelămurire in legătură cu deducerile salariale, o persoană beneficiază de deducerea personala si cea suplimentara, avand in întreținere ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit pt copil AndreeaIB AndreeaIB Buna ziua Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza deducerea de impozit pentru copil, cine poate sa ia (unul sau ambii parinti) si care salariu este mai ... (vezi toată discuția)
Deducerea personala de baza tiberiussly tiberiussly Care este deducerea personala de baza in cazul in care am in intretinere un copil minor?Presupunind ca salarul brut este de 1200 ron,ce valoare are deducerea? (vezi toată discuția)