BUNA ZIUA ! Suntem 2 frati,care avem un certificat de mostenitor,intocmit la notar public,in urma decesului mamei noastre,inca atunci cand a trait tata,care a decedat si d-lui,dupa 2 ani si dupa care nu am mai facut alt act de mostenire sau de succesiune.Fratele meu locuieste in concubinaj,in locuinta parintilor mei cu o femeie,de aproximativ 8 ani.Va rog sa ma informati daca in aceste conditii concubina fratelui meu va avea ceva drepturi de mostenire,din cota parte de mostenire a lui,dupa decesul fratelui meu?Daca va avea drept de mostenire ,cat anume prevede legea,in vigoare? VA MULTUMESC ANTICIPAT,pentru raspunsul pe care-l veti da.
Nu, concubina nu va avea drepturi de mostenire. Incercati sa faceti partajul dupa tata ca sa nu aveti probleme legate de faptul ca nu ati acceptat mostenirea.
Va multumesc pentru raspunsul dat,dar va rog sa-mi explicati ce inseamna ,,ca nu am acceptat mostenirea",odata ce avem amandoi certificat de mostenitor intocmit de notar,dupa decesul mamei noastre?
Dupa decesul mamei totul e in regula pentru ca aveti certificat de mostenitor. Trebuie sa acceptati mostenirea dupa tata, sa dati o declaratie la notar in acest sens . Acceptati mostenirea de la tata printr-o declaratie notariala, cu atat mai mult cu cat fratele locuieste in casa parintilor, asta insemnand ca a acceptat mostenirea.
Are drept de mostenire?
dddro
Buna ziua.Mama s-a casatorit cu actualul meu tata cand eu aveam 6 ani.Impreuna au construit o casa in care stau eu cu sotia.Mama a decedat in urma cu 9 ani,iar ... (vezi toată discuția)