avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare drepturi succesorale concubin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare drepturi succesorale concubin

BUNA ZIUA ! Suntem 2 frati,care avem un certificat de mostenitor,intocmit la notar public,in urma decesului mamei noastre,inca atunci cand a trait tata,care a decedat si d-lui,dupa 2 ani si dupa care nu am mai facut alt act de mostenire sau de succesiune.Fratele meu locuieste in concubinaj,in locuinta parintilor mei cu o femeie,de aproximativ 8 ani.Va rog sa ma informati daca in aceste conditii concubina fratelui meu va avea ceva drepturi de mostenire,din cota parte de mostenire a lui,dupa decesul fratelui meu?Daca va avea drept de mostenire ,cat anume prevede legea,in vigoare? VA MULTUMESC ANTICIPAT,pentru raspunsul pe care-l veti da.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:08, 2 Ianuarie 2015
Relatia de concubinaj, indiferent de durata, nu creeaza drepturi succesorale sau de partajare a bunurilor dobandite de unul din concubini prin mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre mostenire jocoprofing jocoprofing BUNA ZIUA ! Suntem 2 frati,care avem un certificat de mostenitor,intocmit la notar public,in urma decesului mamei noastre,inca atunci cand a trait tata,care a ... (vezi toată discuția)
Rog un raspuns urgent - succesiune dupa concubinaj veterinarul66 veterinarul66 tatal a trait in concubinaj 20 de ani concubina a murit in urma cu 10 ani anul acesta a murit si tatal fratii concubinei solicita partaj imobiliar au acest ... (vezi toată discuția)
Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)