avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rog un raspuns urgent - succesiune dupa concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rog un raspuns urgent - succesiune dupa concubinaj

tatal a trait in concubinaj 20 de ani
concubina a murit in urma cu 10 ani
anul acesta a murit si tatal
fratii concubinei solicita partaj imobiliar
au acest drept ?
daca da,care este procentul din masa succesorala ?!
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:52, 9 Mai 2016
Daca au trait in concubinaj atunci bunurile nu se impart ci apartin mostenitorilor celui care a fost proprietar.

In cazul in care in acte sunt trecuti ambii concubini atunci se imparte corespunzator cotelor din actul de proprietate.

Pentru a beneficia de o cota oarecare din masa succesorala a tatalui fratii concubinei trebuie sa demonstreze cu acte ce contributie a avut aceasta la bunurile comune iar cota ar depinde de aceasta contributie.

Lucru imposibil, in opinia mea.
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2016
cyan, moderator
veterinarul66 a scris:

fratii concubinei solicita partaj imobiliar

al cui este (cf actului de proprietate) imobilul pentru care se solicitat partajul?
Relatia de concubinaj nu creeaza drepturi succesorale,sub nici o forma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj marius_boss marius_boss baiatul meu a stat cu o femeie 8 ani de zile nefiind casatoriti ,copii sau adresa impreuna . el a murit iar eu ca tatal lui nu stiu cat imi revine din ... (vezi toată discuția)
Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)
Mostenire concubina?? raduonline raduonline Salut am o nelamurire. Daca am trait in concubinaj cu o doamna vreo zece ani am si un copil de la ea, dupa care m-am despartit de ea. Am cunoscut o alta femeie ... (vezi toată discuția)