avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare salariu bugetar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare salariu bugetar

Buna ziua!
Sunt jandarm si asa cum stiti, in 2011 si 2012 ne-au fost taiate si noua salariile. Spre deosebire de politisti, noi suntem militari si nu avem voie sa ne asociem in grupuri sau sa avem sindicat, deci daca avem o sansa sa ne recuperam acele salarii trebuie sa actionam in judecata, fiecare jandarm, Ministerul de Interne si Unitatea Militara unde suntem angajati.
Intrebari:
- mai trebuie chemata in judecata si alta institutie, pe langa astea doua?
- pe baza carei legi ii actionez in Instanta?
- ar trebui sa mai stiu si altceva, daca v-ati confruntat cu un astfel de proces, sau aveti ceva detalii de care trebuie sa mai tin cont?

Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:02, 5 Ianuarie 2015
Pentru 2011 nu mai aveti ce sa faceti, actiunea dvs va fi respinsa ca fiind prescrisa.

art.171 C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.

Se cheama in judecata angajatorul cel cu care aveti incheiat raportul de serviciu sau raposrtul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani taiati de basescu-boc alexTr alexTr Buna seara! Asa cum stiti , cuplul terminator Basescu-Boc , a taiat salariile in 2009 cu 25 %. Sindicatele din invatamant au deschis actiune ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii taiate jandarmi asterix6969 asterix6969 Buna seara !In calitate de jandarm pot da in judecata statul pentru recuperarea salariului taiat din 2010 ? (vezi toată discuția)
Profesori- drepturi salariale castigate in instante conform l 221/2008 si 330/2009 radgheorghe radgheorghe Sunt profesor de geografie calificat si lucrez in sistemul de invatamant din 01.09.2009. Sunt membru cotizant al sindicatului de la data angajarii si nu am ... (vezi toată discuția)