avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare apartament pe alt nume/achizitie ulterioara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare apartament pe alt nume/achizitie ulterioara prima casa

Daca doresc sa achizitionez un apartament pe numele altui proprietar pot incheia un act notarial prin care respectivul imi este dator cu aceeasi suma de bani si garanteaza cu apartamentul achizitionat? Asta ca o masura de siguranta pentru mine.... In caz de divort, taxa de succesiune etc. acest document poate fi atacat si in consecinta eu voi pierde orice control asupra imobilului?
In cazul in care acest document este de ajuns si prietenul meu va deveni proprietarul imobilului iar el va avea datorie la mine suma de bani, eu voi putea achizitiona ulterior acelasi imobil de la prietenul meu prin credit imobiliar sau credit "prima casa"?

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament maria9791 maria9791 Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti si mie la cele doua intrebari care ma apasa: 1. Dorim sa achizitionam un apartament prin credit imobiliar. La intocmirea ... (vezi toată discuția)
Imprumut pentru stingere creanta cdanny1980 cdanny1980 Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta cu informatii despre ce posibile capcane m-ar putea astepta in cazul unui imobil actualmente cu sarcini. Datele problemei ... (vezi toată discuția)
Renuntare la dreptul de proprietate asupra unui bun imobil vioricai vioricai Buna ziua, Ma intereseaza in ce conditii pot renunta la dreptul de proprietate asupra unui bun imobil achizitionat dupa casatorie. Multumesc. (vezi toată discuția)