avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata apei menajere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata apei menajere

Buna seara,as vrea sa stiu daca s-a facut vreo schimbare in legislatie privind modul de plata a apei menajere.Specific ca am un apartament la casa cu mai multi locatari,unde fiecare are contor la apa rece,la sfarsit de luna toti ne citeam contoarele iar o persoana dintre locatari facea tabelul cu consumul.In luna precedenta ni s-a cerut de la Compania de apa (din cate am inteles de la persoana care achita apa tuturor), sa ne facem asociatie de locatari la notar.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:46, 6 Ianuarie 2015
LEGE nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
CAPITOLUL I: Dispozitii generale, definitii
Articolul 1 Prezenta lege reglementeaza aspectele juridice, economice si tehnice cu privire la infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, precum si modul de administrare si de exploatare a cladirilor de locuinte aflate in proprietatea a cel putin 3 persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, inclusiv in cazul celor care au in structura lor si spatii cu alta destinatie decat aceea de locuinta .
Articolul 2 In conditiile art. 1, datorita starii de indiviziune fortata, proprietarii au obligatia sa ia masuri cu privire la drepturile si obligatiile comune ce le revin tuturor asupra proprietatii comune. In acest scop, proprietarii se pot asocia in asociatii de proprietari cu personalitate juridica.

Vedeti ca, in postaraea facuta de @thran, aveti cadru legal privind infiintarea as. prop., insa conform:
... Articolul 2 In conditiile art. 1, datorita starii de indiviziune fortata, proprietarii au obligatia sa ia masuri cu privire la drepturile si obligatiile comune ce le revin tuturor asupra proprietatii comune. In acest scop, proprietarii se pot asocia in asociatii de proprietari cu personalitate juridica.

Deci legea spune ca ... se pot asocia... nu ca trebuie sau se obliga sa va asociati... Este o diferenta!
Insa sfatul meu este sa va asociati. Daca acum aveti nevoie sa va asociati ca furnizorul de apa va cere acest lucru, maine-poimane o sa aveti nevoie sa rezolvati multe alte chestiuni legate de condominiu si care nu se pot reglementa decat printr-o asociere legala a proprietarilor.
Intruniti-va, stai de vorba, studiati legislatia si decideti. Asa ca va cere cineva, este egal cu zero.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu furnizorii de utilitati ContSters74363 ContSters74363 Exista in legislatia actuala o modalitate ,prin care sa putem solicita firmei de furnizrare a apei reci (fiind vorba despre o scara de bloc)sau obliga, sa ... (vezi toată discuția)
Impartire diferente consum apa andrei_70 andrei_70 Cum este legal sa se procedeze in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim diferentele de ... (vezi toată discuția)
Numar de persoane trecute la intretinere - punct de lucru bats bats Am un pct de lucru la parterul unui imobil Care este nr de persoane pe care trebuie sa-l inregistrez la asociatie avand in vedere ca toti angajatii mei sunt ... (vezi toată discuția)