avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere constatare nulitate prevederi cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere constatare nulitate prevederi cim

Vreau sa solicit instantei sa constate nulitatea prevederii din actul aditional care spune ca angajatul delegat nu primeste diurna cat timp i se asigura masa si cazarea.
Aceast prevedere intra in contradictie cu Art. 38 Codul Muncii: Salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacţie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate.
Art. 11 Codul Muncii: Clauzele contractului individual de muncă nu pot conţine prevederi contrare sau drepturi sub nivelul minim stabilit prin acte normative ori prin contracte colective de muncă.
Art. 238. alin (2) Codul Muncii: Contractele individuale de muncă nu pot conţine clauze care să stabilească drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de muncă.

Va rog sa ma indrumati cum sa fac asta!

Alte discuții în legătură

Art 57 alin 4 nulitatea unei clauze se inlocuieste cu dispozitiile legale aidu aidu Nu inteleg prea bine ce inseamna asta. Art. 57. [nulitatea contractului individual de muncă] În situaţia în care o clauză este afectată de nulitate, ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitate contract colectiv de munca prioritar fata de cel individual alexdante alexdante as avea si eu o intrebare: ma aflu intr-o dilema si anume: vreau sa stiu daca contractul colectiv de munca se aplica prioritar fata de contractul individual ... (vezi toată discuția)
Ccmun 2007-2010 vs. ccmn ramura constructii gaby76 gaby76 Buna ziua am o nedumerire ... care din cele 2 contracte este \"mai tare\"? Practic, intr-o firma de constructii, in cazul concedierii din motive ce nu tin ... (vezi toată discuția)