avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie de pensionare la limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie de pensionare la limita de varsta

In urma cu cateva zile am primit decizia de pensionare.

Am insa o singura nedumerire, cu privire la o adeverinta cu venituri care nu mi-a fost luata in calcul , si de aceea va rog sa-mi spuneti ce ati face dvs. daca ati fi in locul meu.

Aceasta adeverinta face referire la citez ,, salarii tarifare corespunzatoare orelor lucrate peste programul de 8 ore/zi si platite ca ore normale conf. HCM 1546/1952 art. 2, HCM 2759/1956 si Decret nr. 175/1973 art.2 pentru activitatea de constructii - montaj, coraspunzator timpului efectiv lucrat. Unitatea a virat CAS.”

Din cuprinsul adeverinţei rezultă că adaosurile salariale nu sunt sporadice, ci au fost acordate an de an în toată perioada lucrată, respectiv 10.06.1985- 01.11.1990 rezultând din punctul meu de vedere , un caracter permanent al acestor venituri. In acea perioada aveam program de lucru de 10 – 12 ore pe zi pe santier – punct de lucru = constructii montaj Combinatul de apa grea ( Tr Severin)

Stiu doar ca aceste HCM-uri reglementau formele de retribuire obtinute in regim de lucru prelungit, prevazute de art. 2 din Hotararea Consiliului de Ministri nr. 1.546/1952.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Ajutor! abrogare acte normative specificate ca temei legal intr-o adeverinta rududoo rududoo Va rog sa-mi spuneti in ce an au fost abrogate urmatoarele acte normative :H.C.M. nr.1546/1952, H.C.M. nr.2579/1956, Decretul nr.175/1972 Va multumesc. Nu am ... (vezi toată discuția)
Decizia iccj nr. 5/2010 publicata in monitorul oficial, partea i, nr. 223 din 31 martie 2011 rududoo rududoo In perioada 1985-1990 am lucrat in constructii montaj. Am o adeverinta prin care se specifica, citez: In aceasta perioada a realizat salarii tarifare ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri calcularea punctului de pensie ioanageorgeta122 ioanageorgeta122 Am primit de curand Decizia de Pensionare si mi se aduce la cunostinta ca doua dintre adeverintele de venituri depuse nu au fost luate in calcul la stabilirea ... (vezi toată discuția)