In urma cu cateva zile am primit decizia de pensionare.
Am insa o singura nedumerire, cu privire la o adeverinta cu venituri care nu mi-a fost luata in calcul , si de aceea va rog sa-mi spuneti ce ati face dvs. daca ati fi in locul meu.
Aceasta adeverinta face referire la citez ,, salarii tarifare corespunzatoare orelor lucrate peste programul de 8 ore/zi si platite ca ore normale conf. HCM 1546/1952 art. 2, HCM 2759/1956 si Decret nr. 175/1973 art.2 pentru activitatea de constructii - montaj, coraspunzator timpului efectiv lucrat. Unitatea a virat CAS.”
Din cuprinsul adeverinţei rezultă că adaosurile salariale nu sunt sporadice, ci au fost acordate an de an în toată perioada lucrată, respectiv 10.06.1985- 01.11.1990 rezultând din punctul meu de vedere , un caracter permanent al acestor venituri. In acea perioada aveam program de lucru de 10 – 12 ore pe zi pe santier – punct de lucru = constructii montaj Combinatul de apa grea ( Tr Severin)
Stiu doar ca aceste HCM-uri reglementau formele de retribuire obtinute in regim de lucru prelungit, prevazute de art. 2 din Hotararea Consiliului de Ministri nr. 1.546/1952.
Va multumesc.