avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutor! Abrogare acte normative specificate ca temei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutor! Abrogare acte normative specificate ca temei legal intr-o adeverinta

Va rog sa-mi spuneti in ce an au fost abrogate urmatoarele acte normative :H.C.M. nr.1546/1952, H.C.M. nr.2579/1956, Decretul nr.175/1972
Va multumesc.
Nu am gasit nimic despre acestea , m-am chinuit cautand cateva zile pana acum.
Spuneti si care este problema dvs., pentru ce va trebuie aceste date, poate va ajutam.
In perioada 1985-1990 am lucrat pe santier in constructii montaj program de 12 ore. Angajatorul mi-a eliberat o adeverinta in care specifica niste sume de bani , in fiecare luna timp de 5 ani pe care le numeste citez ,,salarii tarifare corespunzatoare orelor lucrate peste programul de 8ore/zi si platite ca ore normale conform actelor normative de mai sus"- aceasta este exprimarea angajatorului) Am dat in judecata CCC respectiv CJP iar cei de la casa de pensii au facut intampinare spunand ca la data activitatii mele pe santier acele acte normative erau abrogate.
De aceea vreau sa stiu anul cand au fost abrogate aceste acte normative ca sa dau raspuns la intampinare, altfel nu am nici o sansa.
Am inteles, dar Casa de pensii in intampinare spune ca in perioada lucrata de mine 1985-1990, actele normative : H.C.M. nr.1546/1952, H.C.M. nr.2579/1956, Decretul nr.175/1973, erau abrogate . Are dreptate? Stie cineva anul cand au fot abrogate acestea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Decretul nr.175/1973 a fost abrogat la data de 20.01.1992, prin Legea nr. 1/1992.

Alte discuții în legătură

Decizie de pensionare la limita de varsta rududoo rududoo In urma cu cateva zile am primit decizia de pensionare. Am insa o singura nedumerire, cu privire la o adeverinta cu venituri care nu mi-a ... (vezi toată discuția)
Decizia iccj nr. 5/2010 publicata in monitorul oficial, partea i, nr. 223 din 31 martie 2011 rududoo rududoo In perioada 1985-1990 am lucrat in constructii montaj. Am o adeverinta prin care se specifica, citez: In aceasta perioada a realizat salarii tarifare ... (vezi toată discuția)
Decretul 112/1965 este inca applicabil ? mht4f mht4f Buna ziua, As dori sa stiu daca decretul 112/1965 este inca applicabil in 2022, pentru calculul pensiei la limita de varsta? Stiu ca art 198 din legea ... (vezi toată discuția)