Pentru termenele de prescriptie devin incidente dispozitiile Decretului nr. 167/1958 relative la suspendare si intrerupere. De asemenea, se va aplica si repunerea in termen, in cazul existentei unor motive temeinic justificate, cum ar fi: starea ... delegarea sau detasarea in alta localitate, participarea la evenimente internationale, lipsa din localitate a salariatului pe toata durata de curgere a termenului (Decretul nr. 167/1958 privitor la prescriptia extinctiva a fost abrogat la data de 1 octombrie 2011, odata cu intrarea in vigoare a noului Cod civil; in prezent prescriptia extinctiva este reglementata in noul Cod civil - nota mea M.C.). (Ion Traian Stefanescu, Tratat de dreptul muncii, vol. II, Editura Lumina Lex, Bucuresti, 2003, p. 359-360)
Deci eu urmeaza sa solicit repunerea in termen a drepturilor banesti de diurna... tocmai pt perioada pe care am fost delegat/detasat in strainatate, timp de ani de zile.
Va rog mult sa ma indrumati in acest sens!
Faptul ca un anumit autor are o anumita opinie despre o problema de drept nu inseamna automat ca instantele isi vor insusi opinia respectiva,consultati un av pt a putea primi in raspuns.
In mod interesant, de cand citesc eu adnotarile la Codul Muncii, este primul articol la care concura toti autorii!
Jurisprudenta a apreciat ca admisibile pentru repunerea in termen, urmatoarele motive: imposibilitatea de deplasare ca urmare a incapacitatii temporare de munca, delegarea si detasarea in alta localitate, starea de detentie. (Eufemia Vieru, Dumitru Vieru, Dreptul muncii, Editura Lucman, Bucuresti, 2004, p. 208)
De asemenea. (Alexandru Ticlea (coordonator), Codul muncii - adnotat si comentat, Editura Lumina Lex, Bucuresti, 2004, p. 685)
De asemenea. (Alexandru Ticlea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Tichindelean, Ovidiu Tinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucuresti, 2004, p. 808-809)
De asemenea. (Vlad Barbu, Dreptul muncii. Curs universitar, Editura Naţional, Bucureşti, 2003, p. 488)
De asemenea. (Olia-Maria Corsiuc, Solutionarea Conflictelor de munca, Editura Lumina Lex, Bucuresti, 2004, p. 173)