avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cardul de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cardul de sanatate

Un angajat pe perioada determinata de 6 luni poate solicita si obtine cardul de sanatate?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:57, 6 Ianuarie 2015
Da, poate sa obtina cardul de sanatate.

In acest caz, va trebui sa se adreseze Casei de Asigurari de Sanatate.
Cardul de sanatate se primeste de fiecare persoana cu varsta de minimum 18 ani, indiferent daca are sau nu un loc de munca.
Potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate , numai persoanele asigurate cu varsta de peste 18 ani vor primi cardul naţional de sănătate.

[ link extern ]
In acest caz ar trebui ca persona in cauza sa faca o solicitare scrisa Casei de sanatate? Toti membrii familiei sale au primit cardul mai putin ea. Sa fie datorita faptului ca desi are domiciliul intr-un judet, locuieste fara forme legale si munceste intr-un alt judet? Ar trebui sa solicite cardul de la Casa de sanatate a judetului unde isi desfasoara activitatea si in contul caruia se varsa banii, ori poate solicita cardul pe baza adeverintei de salarizare de la Casa judeteana de Sanatate a locului de domiciliu?
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
Justitiarul711, utilizator
Il solicita de la Casa de Asigurari de Sanatate in raza careia are domiciliul.

Alte discuții în legătură

Cardul european paola01 paola01 firma la care lucreaz are angajati si din alte judete,noi platit toate contributiile la stat in fiecare luna, numai ca la un angajat din alta locaitate i s-a ... (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate student la zi in varsta de 19 ani ruxiqui ruxiqui Am un fiu, student la zi la Facultatea de Drept si Facultatea de stiinte politice, in varsta de 19 ani, implineste 20 in noiembrie, a terminat primul an. Am ... (vezi toată discuția)
Formular s1 Adam05 Adam05 Buna ziua ! Rugamintea mea este sa ma ajutati cu un sfat deoarece nu stiu ce pasi sa urmez pentru a avea acest formular S1 pentru stabilirea in Suedia.M-am ... (vezi toată discuția)