avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Malpraxis
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Malpraxis

Buna ziua.
Am si eu o nelamurire, daca se poate sa ma ajutati!
Acum 3 ani mai exact in anul 2012, am facut o operatie de rinoplastie ce a iesit jalnic practic este malpraxis.
Mai exact am fost la doctorul x si mi-a facut o consultatie dupa care mi-a zis ca operatia ma costa 800 de euro.
Zis si facut, dasnul ma trimis la medicul de familie sa imi iau bilet de trimitere la spitalul din Drobeta Turnu Severin, caci acolo practica dansul, dupa care am fost internat in spital, mi s-au facut analizele dupa care operatia (tin sa mentionez ca am fost internat 5 zile) dupa operatie la iesirea din spital nu am primit nici un fel de bilet de iesire din spital, doar trebuia sa ma duc la consultatie o data la nu stiu cat timp, dupa o perioada de timp in care operatia sa vindecat si rezultatul nu a fost cel dorit, la ultima consultatie i-am zis dansului ca nu sunt multumit si ca nasul imi este foarte urat la care dansul mi-a zis ca totul a decurs binem practic eu fiind copil avand in acea vreme vreo 22 de ani si neavand experienta de viata ma cam pacalit si m-am lasat la mana lui.
Dilema mea este urmatoare, pot sa actionez in instanta acest doctor neavand nici un fel de chitanta pentru ca nu mi-a eliberat, tot ce pot demonstra cu biletul de trimitere de la medicul de familie, si probabil sunt trecut in arhivele spitalului ca si cum as fi fost internat.
Doctorul care m-a operat pe mine are un cabinet de consultati in oras Tg-Jiu la care se prezinta doar lunea de unde isi "racoleaza victimele".
Multumesc frumos.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 18:04, 6 Ianuarie 2015
Solicitati in scris, cu nr. de inregistrare/ data documentele medicale de la spitalul unde ati fost internat si operat.
Sesizati in scris, cu nr. de inregistrare/ data, Colegiul medicilor din judetul dvs. Se va face o ancheta si se va da o rezolutie.
La spitalul respectiv trebuie sa se regaseasca documente care sa ateste prezenta dvs. intr-o anumita perioada de timp.
In functie de rezolutia Colegiului medicilor puteti deschide ulterior actiune in instanta impotriva respectivului medic.
Buna ziua,

daca ati fost internat la spital, in calitate de pacient aveti dreptul sa vi se elibereze o copie de pe foaia de observatie, unde sunt trecute toate detaliile legate atat de operatie cat si de tratamentul aplicat ulterior. Trebuie sa cereti o asemenea copie cat de repede puteti.
Trebuie sa aveti in vedere ca va trebui sa actionati foarte rapid intrucat sunteti in pericol sa pierdeti dreptul de a solicita sume de bani ca despagubire intrucat exista un termen de prescriptie de 3 ani. Din acest motiv trebuie sa luati urgent legatura cu un avocat care va putea sa faca anumite formalitati care vor intrerupe termenul de prescriptie.

Succes!

Costi Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanatate, comportament medic Olivia86 Olivia86 As dori va rog un sfat....Mama mea a fost internata decurand in spital pentru o operatie de cataracta.Doamna doctor a dat gres deoarece ea este operata si la ... (vezi toată discuția)
Complicatii dupa cezariana otonel otonel Am si eu o problema mare care ma supara legata de sistemul nostru medical pentru care platim ca prostii si suntem tratati ca vitele ca-ti vine sa le faci ... (vezi toată discuția)
Eu pot obtine certificat de handicap? ramopopa ramopopa Vreau sa stiu daca ma incadrez in certificat de handicap? Am fost descoperita de invatatoare in clasa a 2- a ca nu aud. In urma consultatiilor doctorii au zis ... (vezi toată discuția)