avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI

Buna ziua tuturor

Eu lucrez doar de cateva luni pe pozitia de consilier juridic, intrebarea mea este: as dori sa ma inscriu in colegiul consilierilor juridici este nevoie de 2 ani experienta?

multumesc frumos celor care ma ajuta
Sigur daca doriti puteti sa va incrieti, insa 2 ani va fi stagiatura si nu veti putea sa puneti concluzii la tribunal, curti de apel si ICCJ.
Dar va complicati, parerea mea.
sa inteleg ca nu ma ajuta cu nimic nu-i asa? adica nici in viitor nu ai niste avantaje in urma acestei inscrieri?
Exista diverese opinii care interpreteaza in mod diferit Legea consilierilor juridici si Statutul consilierilor juridici. Unii spun sustin ca pentru a- ti exercita profesia trebuie sa fii inscris in CCJ, eu nu sunt de accord si drept urmare nu mai doresc sa dau bani degeaba...
Intrati pe www.ccjsb.ro

Poate gasiti ceva informatii utile
gabescu a scris:

Exista diverese opinii care interpreteaza in mod diferit Legea consilierilor juridici si Statutul consilierilor juridici. Unii spun sustin ca pentru a- ti exercita profesia trebuie sa fii inscris in CCJ, eu nu sunt de accord si drept urmare nu mai doresc sa dau bani degeaba...

Opinii neavizate. Legea e clara... consilierii juridici se pot asocia... nu sunt obligati.
Vechimea in profesie este probata cu copie a carnetului de munca.

Alte discuții în legătură

Stagiatura consilierului juridic este de 2 ani chiar daca nu e inscris in ccj? Ramona24 Ramona24 Revin cu o intrebare la care nu am primit nici un raspuns. Jristul este considerat stagiar 2 ani "la debutul"in meserie chiar daca nu e ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv dragi colegi consilieri juridici, care doriti sa intrati in avocatura si sunteti definitivi, am o intrebare pentru voi: cum ati dat examenul de definitivat? ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv? luca_claudia72 luca_claudia72 poti sa-ti dai definitivatul ca si consilier juridic daca ai un contract de munca ca cj de 2 ani ? adevarul e ca nu m-am inscris in uccj...mi s-ar recunoaste ... (vezi toată discuția)