avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

buna! ma aflu intr-un divort cu sotia,precizez ca nu mam prezentat la nici o infatisare si nici nu mi-am pus un avocat deoarece am sperat sa ne impacam dar in zadar. am intrat pe site-ul judecatoriei iar la dosarul nostru am citit asta : *Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea. Respinge cererea reclamantei având ca obiect exercitarea autorităţii părinteşti în mod exclusiv de către mamă.
Document: Hotarâre 13624/2014 10.12.2014 *
as vrea sa stiu ce inseamna ; si daca mai am timp sami pun un avocat! va multumesc!
Cel mai recent răspuns: renaldoo , utilizator 11:43, 13 Ianuarie 2015
Dupa ce scrieti, se pare ca procesul s-a incheiat si s-a admis probabil divortul dar nu si incredintarea exclusiva a copilului/copiilor mamei, deci aveti custodie comuna. Daca nu a trecut termenul legal pentru recurs va puteti angaja avocat si continua procesul dar probabil multe nu se vor schimba.
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
Cris1971, utilizator
Inseamna ca a fost admisa actiunea de divort promovata de sotia dvs..
Admite in parte inseamna ca actiunea reclamantei a fost admisa dar nu in totalitate, adica capatul de cerere prin care aceasta a solicitat exercitarea autoritatii parintesti exclusive a fost respins, instanta hotarand ca ambii parinti vor exercita autoritatea parinteasca.
Cat despre angajarea unui avocat nu mai poate fi vorba , cel putin pentru judecata la instanta de fond care s-a finalizat, poate in apel, daca vreuna dintre parti veti declara apel.
multumesc frumos! aseara mam intalnit cu sotia si am discutat umpic despre cum sa ne impartim datoriile fata de copilul nostru.... sa pus si problema cand si cum as ptea sa iau baiatu sal vad sau sa sytea si cu mine,aceasta refuzan sal lase sa doarma acasa la mine si il pot vedea doar cand vrea ea. spunandumi ca daca vreau sal iau sa doarma si la mine trebuie sa cer in fata instantei un program de vizita! ce ar trebuii sa fac?


pai ... sa cereti un program de relatii personale in instanta, intr-un nou proces, evident
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
mirebire, utilizator
Aveati posibilitatea ca in cadrul actiunii de divort sa solicitati stabilirea unui program de vizita, cum insa nu v-ati prezentat, acum va ramane varianta formularii unei astfel de actiuni pe cale separata- as merge in paralel cu o ordonanta presedinitiala si o actiune pe dreptul comun.

Alte discuții în legătură

Custodie copil ratonu ratat ratonu ratat Ziua buna! Am si eu o dilema.... Am avut o relatie neoficializata, din care a rezultat un copil.... In timpul relatiei am pierdut locul de munca, fapt ce a ... (vezi toată discuția)
Ma poate lamuri cineva? vizita si pensie alimentara minor adryan35 adryan35 Am fost in proces de Incredintare minor si aceasta este sentinta...am gasit-o pe situl de la Judecatoria unde am avut eu procesul: 5/11/2011 Admite in parte ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna cristinamelinte cristinamelinte Daca in 2007 intr.un proces pentru stabilirea custodiei si a pensiei alimentare, s.a stabilit ca mama sa primeasca custodia copilului si pensie 25% din venitul ... (vezi toată discuția)