avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Punerea in plata a pensiei anticipate partiale
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Punerea in plata a pensiei anticipate partiale

In cazul pensionarii anticipate partiale, pensia se primeste la data incetarii CIM si comunicarii acestuia la Casa de Pensii, incepand cu aceasta data? sau se tine cont de data depunerii efective a dosarului de pensionare anticipata partial si se va primii si pensia aferenta lunilor cuprinse intre data depunerii dosarului de pensionare si data domunicarii incetarii efective a activitatii persoanei in cauza?
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 11:56, 7 Ianuarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Revin pentru clarificare. Ma intereseaza daca se acorda si sumele , pensie, aferente lunilor dintre data depunerii efective a dosarului si data inregistrarii incetarii activitatii si comunicarii la Casa de Pensii?
de ex. depunere dosar pensionare anticipata partial cu data de 01.10.2014 si comunicarea incetarii activitatii incepand cu data de 05.01.2015. In ianuarie se primeste numai pensia aferenta lunii ianuarie 2015 sau si sumele aferente lunilor octombrie, noiembrie , decembrie 2014 ? (asa cum se procedeaza la pensionarea ptr. limita de varsta.)
Punerea in plata se va face incepand cu 05/01/2025.
Se va plati pentru 26 de zile din ianuarie 2015.
Pensia se va primi doar incepand cu 05.01.2015 ( se calculeaza pe zile) nu se primeste pt. oct - dec.2014. Lunile lucrate se vor adauga la stagiul de cotizare atunci cand faceti trecerea la limita de varsta.( Pensia anticipata sau aticipata partiala nu se poate cumula cu salariul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata croi croi Am 31 de ani vechime dintre care 13 ani gr II.Sunt nascuta in 27 ianuarie 1958.Cand pot iesi la pensie anticipat, ce penalizare voi avea . (vezi toată discuția)
Refuzul de a emite decizia de pensionare marianpr marianpr Buna ziua, In cursul lunii Ianuarie 2015 socrul meu a implinit varsta de 65 ani ( varsta standard de pensionare ) a trimis prin posta cu confirmare de primire ... (vezi toată discuția)
Reducere penalitati pensionare anticipata partiala danctinpog danctinpog Daca am depus dosarul de pensionare anticipata partiala in noiembrie 2015 , dar nu am intrerupt activitatea , pot beneficia de reducerea penalitatilor conform ... (vezi toată discuția)