Buna ziua,
In cursul lunii Ianuarie 2015 socrul meu a implinit varsta de 65 ani ( varsta standard de pensionare ) a trimis prin posta cu confirmare de primire cererea si toate actele necesare pentru pensionare. La sfarsitul lunii Aprilie a solicitat lamuriri cu privire la decizia de pensionare, insa in data de 05.05.2014 primeste acasa o comunicare de la casa de pensii prin care i se solicita sa se prezinte la casa de sanatate sa depuna o noua cerere si sa aduca actele in original. De ce trebuie sa se prezinte la casa de pensii, in conditiile in care are din anul 2009 o decizie de respingere a pensiei partial anticipata, care a fost calculata pe aceleasi acte cu care s-a prezentat in original la aceeasi casa de pensii. Mai mult de atat de ce a durat asa mult ( din luna ianuarie pana in luna mai ) sa primesca un raspuns la cererea depusa.
Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa faca, pentru ca cei de la casa de pensii doresc introducerea unei noi cereri si nu vor sa tina cont de cererea depusa in luna ianuarie 2015 ( in aceste conditii va pierde cel putin 5 luni de pensie ).
Daca in 2009 a primit respingere pt. pensia anticipata partiala trebuia sa depuna la casa de pensii, o cerere de pensie limita de varsta, copie dupa decizia de respingere din 2009, copie BI, carnetul de munca in original si o adeverinta de la locul de munca pt. perioada de dupa 01.01.2011.
Sa mearga in audienta la dir. executiv al casei de pensii cu actele mentionate + comunicarea primita.
Am depus actele in original vineri in data de 08.05.2015, insa cei de la casa de pensii au solicitat sa depun si o noua cerere, lucru pe care l-am refuzat.
Daca depunem o noua cerere se va lua in considerare ultima cerere si atunci se pierd lunile incepand din ianuarie.
In lege spune ca se stabileste pensia incepand cu data depunerii cererii.