avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Denigrare online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Denigrare online

As avea o intrebare. Sunt foarte la moda acum grupurile de socializare pe facebook, unde oamenii se jignesc ca la usa cortului. Cum se poate apara o persoana calomniata online, in sens legal? Se face plangere la politie? Un avocat poate ajuta? Exista vreo lege care apara imaginea? Mai ales cand acuzele aduse sunt nefondate, si etichetarile de joasa speta. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mateisiminaoana , utilizator 12:01, 8 Ianuarie 2015
Codul Civil contine capitolul privind respectul datorat fiintei umane si drepturilor ei inerente (art 72-art.75)
Dar o parere de la un avocat, un sfat pot primi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz prin site de socializare Georgian2all Georgian2all Buna seara. Supun atentiei dumneavoastre o problema ivita in urma postarii unei fotografii, cat se poate de decenta, pe un site de socializare. Fotografia in ... (vezi toată discuția)
Calomnie Cris_yug Cris_yug Buna ziua! Ma confrunt cu o problema! O doamna ma acuza de insulta si calomnie...nu am discutat cu doamna respectiva niciodata, insa referitor la persoana ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie pe facebook Alexa5 Alexa5 Buna seara, As dori sa stiu in ce fel se pot sanctiona continuturile jignitoare si calomnioase aduse unei persoane si familiei sale pe reteaua de socializare ... (vezi toată discuția)