avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reexaminare amenda judiciara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reexaminare amenda judiciara

In calitate de expert judiciar,am fost amendat de instanta.Nu are importanta motivul. Am facut cerere de reexaminare si cererea a ajuns la acelasi complet,in camera de consiliu.
Este posibil ca solutionarea cererii sa fie analizata de acelasi complet care a dispus amendarea?
Ce articol din NCPC expliciteaza aceasta problema?
In cazul in care nu este posibil ca aceeasi instanta(judecator) sa judece reexaminarea,as mai am timp sa depun o cerere de recuzare.
Indiferent cine solutioneaza cererea,hotararea este atacabila sau este definitiva?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tzuku51 , utilizator 13:45, 7 Ianuarie 2015
(din pacate pt dvs) e obligatoriu ca reexaminarea sa fie judecata de instanta care a dat amenda.
(si tot ... ) incheierea e irevocabila.

ncpc:

Art. 108.4
Amenda si despagubirea se stabilesc prin incheiere executorie, care se comunica celui obligat, daca masura a fost luata in lipsa acestuia.

Art. 108.5
Impotriva incheierii prevazute la art. 108.4 cel obligat la amenda sau despagubire va putea face numai cerere de reexaminare, solicitand, motivat, sa se revina asupra amenzii ori despagubirii sau sa se dispuna reducerea acestora.
Cererea se face in termen de 15 zile, dupa caz, de la data la care a fost luata masura sau de la data comunicarii incheierii.
Cererea se solutioneaza prin incheiere irevocabila, data in camera de consiliu, de catre instanta de judecata ori de presedintele instantei de executare care a aplicat amenda sau despagubirea


Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera de consiliu cu citarea partilor aidu aidu Cererea de reexaminare impotriva respingerii ajutorului public judiciar se solutioneaza in camera de consiliu, potrivit art. 15 OUG nr. 51/2008. Insa se ... (vezi toată discuția)
Verificarea cererii si regularizarea - durata maxima ContSters277797 ContSters277797 La primirea cererii de chemare in judecata (partaj), judecatorul verifica daca aceasta indeplineste cerintele impuse de lege, urmand ca in situatia cand ... (vezi toată discuția)
Cerere de acordare ajutor public judiciar respinsa. cerere reexaminare? AaneiMirabela AaneiMirabela Buna seara, am si eu o problema. Sunt implicata intr-un proces succesoral si am cerut contra expertiza. Judecatoarea a spus sa platesc un onorariu de 800lei, ... (vezi toată discuția)