avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Verificarea cererii si regularizarea - durata maxima
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Verificarea cererii si regularizarea - durata maxima

La primirea cererii de chemare in judecata (partaj), judecatorul verifica daca aceasta indeplineste cerintele impuse de lege, urmand ca in situatia cand acestea sunt respectate sa le comunice paratului. De cat timp are nevoie judecatorul pentru a face aceasta verificare ( exista vreun art. in NCPC ce evidentiaza acest lucru?? )
Cel mai recent răspuns: Laura Vilsan , Mediator 12:37, 10 Aprilie 2013
Verificarea cererii si regularizarea acesteia este reglementata de art. 200 NCPC care prevede:
Completul caruia i s-a repartizat aleatoriu cauza verifica, de indata, daca cererea de chemare in judecata indeplineste cerintele prevazute la art. 194-197.
Cand cererea nu indeplineste aceste cerinte, reclamantului i se vor comunica in scris lipsurile, cu mentiunea ca, in termen de cel mult 10 zile de la primirea comunicarii, trebuie sa faca completarile sau modificarile dispuse, sub sanctiunea anularii cererii. Se excepteaza de la aceasta sanctiune obligatia de a se desemna un reprezentant comun, caz in care sunt aplicabile dispozitiile art. 202 alin. (3).
Daca obligatiile privind completarea sau modificarea cererii nu sunt indeplinite in termenul de 10 zile, prin incheiere, data in camera de consiliu, se dispune anularea cererii.
Impotriva incheierii de anulare, reclamantul va putea face numai cerere de reexaminare, solicitand motivat sa se revina asupra masurii anularii.
Cererea de reexaminare se face in termen de 15 zile de la data comunicarii incheierii.
Cererea se solutioneaza prin incheiere definitiva data in camera de consiliu, cu citarea reclamantului, de catre un alt complet al instantei respective, desemnat prin repartizare aleatorie, care va putea reveni asupra masurii anularii daca aceasta a fost dispusa eronat sau daca neregularitatile au fost inlaturate in termenul acordat . In caz de admitere, cauza se retrimite completului initial investit.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - art 200 alin 3 din ncpc mihaelaciocarlan mihaelaciocarlan buna seara . va rog frumos sa-mi spuneti si mie ce prevede art 200 alin 3 din noul cod de proc civila ? va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
De ce nu am primit termen la dosarul înregistrat? flori2009 flori2009 Buna seara! Am un dosar depus la judecatorie si inregistrat cu o luna in urma. Dupa inregistrare, am primit o instiintare din partea instantei prin care mi se ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă anulare cerere ContSters440570 ContSters440570 Tip solutie: Anulează cererea Solutia pe scurt: Anulează cererea. Cu drept de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în ... (vezi toată discuția)