avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de chemare în judecatã anulatã, cerere de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de chemare în judecatã anulatã, cerere de reexaminare respinsã

buna ziua . Am depus (avocatul meu ) o cerere la judecatorie cu toate actele necesare pt o dezbatere succesorala . prima data am primit acasa o citatie precum ca nu avem in ordine sediul avocatului, valoarea imobilului si numele martorilor care urmau sa fie citati si sa timbram cu 3 %. am mers la avocat cu foaia dupa care m-a asigurat ca totul va fi bine .Am depus acte ca nu avem venit si cerem ajutor public judiciar . dupa o luna am avut iar sedinta unde in urma artic 200 n c p c alin 6 n-ea fost iar respinsa cererea -definitiva. ce prevede acest articol si de ce nu n-i s-a pus in direct intrebari daca erau nelamuriri ? am intrebat si eu avocatul care mi-a spus a nustiu cata oara sa stau linistita dar nu-mi da alte lamuriri . va rog lamuriti-ma dumneavoastra daca puteti -va rog frumos. multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dovleacmihaela , utilizator 16:18, 3 Iulie 2013
vi s-a anulat cererea deoarece nu a indeplinit cerintele legale.puteti promova alta care sa le intruneasca

NCPC, art. 200:

"Verificarea cererii şi regularizarea acesteia
(1) Completul căruia i s-a repartizat aleatoriu cauza verifică, de îndată, dacă cererea de chemare în judecată îndeplineşte cerinţele prevăzute la art. 194-197.
(2) Când cererea nu îndeplineşte aceste cerinţe, reclamantului i se vor comunica în scris lipsurile, cu menţiunea că, în termen de cel mult 10 zile de la primirea comunicării, trebuie să facă completările sau modificările dispuse, sub sancţiunea anulării cererii. Se exceptează de la această sancţiune obligaţia de a se desemna un reprezentant comun, caz în care sunt aplicabile dispoziţiile art. 202 alin. (3).
(3) Dacă obligaţiile privind completarea sau modificarea cererii nu sunt îndeplinite în termenul prevăzut la alin. (2), prin încheiere, dată în camera de consiliu, se dispune anularea cererii.
(4) Împotriva încheierii de anulare, reclamantul va putea face numai cerere de reexaminare, solicitând motivat să se revină asupra măsurii anulării.
(5) Cererea de reexaminare se face în termen de 15 zile de la data comunicării încheierii.
(6) Cererea se soluţionează prin încheiere definitivă dată în camera de consiliu, cu citarea reclamantului, de către un alt complet al instanţei respective, desemnat prin repartizare aleatorie, care va putea reveni asupra măsurii anulării dacă aceasta a fost dispusă eronat sau dacă neregularităţile au fost înlăturate în termenul acordat potrivit alin. (2).
(7) În caz de admitere, cauza se retrimite completului iniţial învestit."
va multumesc pt raspuns , dar ce nu inteleg eu este - cum avocatul meu chiar nu stie ce sa depuna s-au face intentionat ? din ianuarie am fost la dansiul si am ajuns in iulie cu respingere.
Vă daţi seama că nu ştie nimeni de pe forum care este pregătirea profesională a avocatului dvs. şi nici dacă a făcut intenţionat ceea ce a făcut. Schimbaţi avocatul şi promovaţi din nou acţiunea, de data aceasta precizând valoarea imobilului şi numele martorilor şi ataşând taxa judiciară de timbru.
doamne cum sa mai schimb avocatul dupa ce i-am dat 3000 ron ? mai da vreun avocat banii inapoi, sau o parte din ei ?am dat acesti bani pt a afla ca ni s-a respins cererea. . va multumesc ,sant mai multumita de sfaturile dumneavoastra decat de cele caruia i-am oferit toata increderea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - art 200 alin 3 din ncpc mihaelaciocarlan mihaelaciocarlan buna seara . va rog frumos sa-mi spuneti si mie ce prevede art 200 alin 3 din noul cod de proc civila ? va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Verificarea cererii si regularizarea - durata maxima ContSters277797 ContSters277797 La primirea cererii de chemare in judecata (partaj), judecatorul verifica daca aceasta indeplineste cerintele impuse de lege, urmand ca in situatia cand ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă anulare cerere ContSters440570 ContSters440570 Tip solutie: Anulează cererea Solutia pe scurt: Anulează cererea. Cu drept de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în ... (vezi toată discuția)