avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce înseamnă anulare cerere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce înseamnă anulare cerere

Tip solutie: Anulează cererea
Solutia pe scurt: Anulează cererea. Cu drept de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 14.03.2017.
Document: Încheiere anulare cerere 14.03.2017
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:18, 15 Februarie 2023
Cererea pe care ați depus-o a fost anulată.
Nu înțelegeți semnificația cuvântului ANULEAZĂ, ANULARE`?
`
Dar e din 14 martie pronunțarea respectivă, nu se mai poate face nimic acum.
Se poate formula și depune o nouă cerere cu același obiect, și un alt nr. de dosar dacă mai este necesar.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reclamantul nu și-a îndeplinit obligațiile impuse și instanța a anulat cererea de chemare în judecată.
Articolul 200 din Codul de procedură civilă

Verificarea cererii și regularizarea acesteia
(1) Completul căruia i s-a repartizat aleatoriu cauza verifică, de îndată, dacă cererea de chemare în judecată este de competența sa și dacă aceasta îndeplinește cerințele prevăzute la art. 194-197.
(2) În cazul în care cauza nu este de competența sa, completul căruia i-a fost repartizată cererea dispune, prin încheiere dată fără citarea părților, trimiterea dosarului completului specializat competent sau, după caz, secției specializate competente din cadrul instanței sesizate. Dispozițiile privitoare la necompetență și conflictele de competență se aplică prin asemănare.
(3) Când cererea nu îndeplinește cerințele prevăzute la art. 194-197, reclamantului i se vor comunica în scris lipsurile, cu mențiunea că, în termen de cel mult 10 zile de la primirea comunicării, trebuie să facă completările sau modificările dispuse, sub sancțiunea anulării cererii. Se exceptează de la această sancțiune obligația de a se desemna un reprezentant comun, caz în care sunt aplicabile dispozițiile art. 202 alin. (3).
(4) Dacă obligațiile privind completarea sau modificarea cererii nu sunt îndeplinite în termenul prevăzut la alin. (3), prin încheiere, dată în camera de consiliu, se dispune anularea cererii.

(5) Împotriva încheierii de anulare, reclamantul va putea face numai cerere de reexaminare, solicitând motivat să se revină asupra măsurii anulării.
(6) Cererea de reexaminare se face în termen de 15 zile de la data comunicării încheierii.
(7) Cererea se soluționează prin încheiere definitivă dată în camera de consiliu, cu citarea reclamantului, de către un alt complet al instanței respective, desemnat prin repartizare aleatorie, care va putea reveni asupra măsurii anulării dacă aceasta a fost dispusă eronat sau dacă neregularitățile au fost înlăturate în termenul acordat potrivit alin. (3).
(8) În caz de admitere, cauza se retrimite completului inițial învestit.
Mulțumesc!
Bună dimineața, și eu am primit o amenda pe vremea COVID
O amenda data de politia comunitara în care doar am fost legitimata fără sa semnez procesul verbal,fără martori.
Am făcut contestație la tribunal prin Avocat,dar pe portal se specifica anulare cerere.
De la doamna Avocat nu primesc nimic concret,pe portal spune ca anulează cererea,deci ce am de făcut.
Știu ca acele amenzi sunt neconstituționale.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2023
Rodicasimax@gmail.com, utilizator
Aici e un alt topic și e foarte veci. Formulați un topic nou cu întrebare, și nu puneți întrebări pe topicul vechi al altui utilizator.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificarea cererii si regularizarea - durata maxima ContSters277797 ContSters277797 La primirea cererii de chemare in judecata (partaj), judecatorul verifica daca aceasta indeplineste cerintele impuse de lege, urmand ca in situatia cand ... (vezi toată discuția)
Intrebare - art 200 alin 3 din ncpc mihaelaciocarlan mihaelaciocarlan buna seara . va rog frumos sa-mi spuneti si mie ce prevede art 200 alin 3 din noul cod de proc civila ? va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Procedura prealabila roberto27 roberto27 Buna ziua, Ce inseamna : \" Cauza se află în etapa procedurii prealabile primului termen de judecată. \" si cat poate dura pana la inceperea efectiva a ... (vezi toată discuția)