Buna ziua.
De curand am iesit din concediul de maternitate si a trebuit sa imi dau demisia de la firma unde lucram pana atunci. De 2 luni nu mai beneficiez de asigurare de sanatate. Am gasit o firma dispusa sa ma angajeze cu 2 h/zi dar as vrea sa stiu daca in urma acestei angajari cu program redus voi beneficia de asigurare de sanatate, asa cum o au si cei cu program normal.
Va multumesc si astep cu mare interes raspunsurile dvs.
Art. 106. [egalitatea de tratament]
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
Au mai aparut cateva nelamuriri in privinta angajarii cu 2 h:
1. pentru plata CASS, valoarea minima a venitului brut la care se aplica procentul de impozitare este de 975 lei (min pe economie), sau este de 244 lei (venit brut pt 2h/zi=975/4)?
2. pentru plati CAS, somaj, impozit venit, etc ... procentul se aplica la venitul brut real, sau exista o valoare minima?
Salarizare
ninocica
daca angajej o persoana cu 2/h pot sa pun salariul aferent la 2h pe contractul de munca s-au trebue sa ilpun la fel ca la cel cu norna intreaga (vezi toată discuția)