Copilul meu a fost vaccinat in maternitate (o maternitate privata din Bucuresti) cu vaccinul BCG fara acordul meu. Mentionez ca am semnat la internare ca refuz vaccinurile BCG, hepatita B si vitamina K. Cu toate acestea, copilul meu a fost vaccinat fara voia mea. Am observat ca a fost vaccinat cu bcg abia cand copilul avea 3 saptamani, pentru ca atunci a inceput sa se vada semnul pe manuta. Stiu ca asta e fapta penala, de aceea am facut plangere penala la Parchet. Copilul are acum aproape 6 luni, plangerea a fost facuta acum 3 luni, dar inca nu am primit niciun raspuns.
Intrebari:
1. Exista vreun termen limita (legal) pentru primirea unui raspuns de la Parchet?
2. Care ar fi pedeapsa pe care ar putea sa o primeasca persoana vinovata sau persoanele vinovate? Eu gasisem ceva in lege de genul: intre 6 luni si 2 ani inchisoare sau amenda penala.
3. La ce categorie se poate incadra fapta?
4. Ce fel ar putea sa decurga procesul si ce dovezi s-ar putea cere? M-am interesat daca se poate face vreo analiza specifica pentru a se demonstra daca a fost vaccinat, raspunsul este "nu".
5. Pot cere si daune morale in cadrul aceluiasi proces?
Pentru ca traim in Romania, din pacate sunt pesimista, nu cred ca o sa am vreun castig de cauza... dar cine stie?
Procurorul este obligat să rezolve plângerea în termen de cel mult 20 de zile de la primire şi să comunice de îndată persoanei care a făcut plângerea un exemplar al ordonanţei.
Procurorul este obligat să rezolve plângerea în termen de cel mult 20 de zile de la primire şi să comunice de îndată persoanei care a făcut plângerea un exemplar al ordonanţei.
Deci art.338 c.p.p. stabileste termenul de rezolvare al unei plangeri penale, foarte tare, dle avocat!
Ordonanta parchet
ada123456
in urma unei plangeri penale , la solutionare am primit NUP cu amenda administrativa 1000 ron , partea reclamanta a facut plangere in termenul resp de 20 zile ... (vezi toată discuția)