avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere impotriva masurilor si actelor de urmarire ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere impotriva masurilor si actelor de urmarire penala (art. 338 NCPP)

Art. 338: Termenul de rezolvare
(1) Procurorul este obligat sa rezolve plangerea in termen de cel mult 20 de zile de la primire si sa comunice de indata persoanei care a facut plangerea modul in care a fost rezolvata.

In urma cu 2 luni de zile am depus la Parchetul de pe langa Judecatoria orasului nostru o astfel de cerere de urgentare si comunicare a solutiei, adresata duoamnei prim procuror. Cum nu am primit niciun raspuns in acest sens, decat un simplu Am primit, semnat de dna grefier sef, am decis sa revin sa aflu care este situatia.
Ca urmare, am aflat ca la data depunerii, dl. procuror ce se ocupa de cazul meu a plecat nu stiu unde si dosarul a fost preluat dupa 2 saptamani de catre un alt domn procuror, care vineri fiind, m-a poftit luni la ora 10:30 inapoi la parchet.
Am revenit luni la parchet. Vino pe la ora 14! Am mentionat faptul ca imi este imposibil sa ajung intrucat la aceeasi ora trebuie sa sustin un examen la facultate. Atunci trimite pe cineva maine. Bun, plec de la examen plin de speranta catre orasul meu cu gandul de a rezolva aceasta situatie neplacuta si de a ma intoarce miercuri pentru un alt examenpe care trebuie sa il sustin. Ajung, marti, ora 10, inapoi la parchet.
Nu este rezolvat sau dat catre dactilografiere.
Depune o alta cerere de urgentare si comunicare a solutionarii.
Depun alta cerere. Art. 20,21 constitutie, art 336, 338 NCPP, art. 6 CEDO par a fi joaca de copil.

Si acum pentru ca nu ma astept sa primesc vreun fel de raspuns in faimosul si irealul termen de comunicare de 20 de zile, va intreb:
Care este urmatoarea miscare?
Exista vreo reglementare care sa sustina acest drept cu adevarat, de a avea o solutie in 20 de zile?
X-(X-(

Nu confundati plângerea împotriva măsurilor şi actelor de urmărire penală reglementata de art. 336 c.p.p. si urm. cu o cerere de urgentare si comunicare a solutionarii.
Puteti fi mai explicit, va rog? NCPP prin art. 336, 337, 338 si 339 nu fac referire la acelasi lucru?
Sa inteleg ca Cererea de urgentare si comunicare a solutionarii nu este intocmai o plangere, deci prin urmare nu are un termen de comunicare/solutionare?
Ati inteles bine acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate adresa plangerea impotriva rezolutiei de nup a parchetului catre dna? catinf catinf Buna ziua. Vreau sa fac plangere impotriva unei rezolutii a Parchetului de NUP in calitate de persoana interesata/succesor. Pot adresa plangerea prim ... (vezi toată discuția)
Durata minima-maxima necesara eliberarii unor copii dupa dosar penal stelu2015 stelu2015 Avand in vedere Ordinul nr. 64/2015 privind stabilirea unor măsuri organizatorice în scopul asigurării exercitării dreptului de a consulta dosarul penal ... (vezi toată discuția)
Ordonanta parchet ada123456 ada123456 in urma unei plangeri penale , la solutionare am primit NUP cu amenda administrativa 1000 ron , partea reclamanta a facut plangere in termenul resp de 20 zile ... (vezi toată discuția)