avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere ramasa fara obiect in apel, art?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere ramasa fara obiect in apel, art?

Buna ziua

Intr-o cauza in contradictoriu cu primaria avand ca obiect validare poprire am fost obligata sa achit o anumita suma de bani, am facut apel, am termen in februarie si astazi am achitat toate restantele la primarie, am certificat fiscal cu creante zero.

Pot sa depun note scrise cu certificatul fiscal atasat si sa cer respingerea cererii de validare poprire ca ramasa fara obiect?daca da ce art. ar trebui sa invoc?

Multumesc pentru sprijin.
Cel mai recent răspuns: Marian Bucur , Avocat 19:57, 9 Ianuarie 2015
art 793-ori 464 alin 3 cod de procedura civila
Ce ar trebui sa cer in acest caz? desfiintarea popririi sau respingerea cererii de validare poprire?

In art. 150 din OG 92/2003 se mentioneaza '' (1) Dacă terţul poprit înştiinţează organul de executare că nu datorează vreo sumă de bani debitorului urmărit, precum şi în cazul în care se invocă alte neregularităţi privind înfiinţarea popririi, instanţa judecătorească în a cărei rază teritorială se află domiciliul sau sediul terţului poprit, la cererea organului de executare ori a altei părţi interesate, pe baza probelor administrate, va pronunţa menţinerea sau desfiinţarea popririi."

As putea astfel sa invoc art. 150 din OG 92/2003?
1. desfiintarea propririi.
2. cred ca este de preferat art din codul de procedura civila (infintarea a fost in regula, plata ati facut-o după).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire tert in cazul creantelor fiscale primcaz1 primcaz1 Buna ziua, In cazul infiintarii unei popriri pentru recuperarea unor creante fiscale, conform Codului de procedura fiscala, ce se intampla daca tertul poprit ... (vezi toată discuția)
Proprire angajat DTonik DTonik Buna ziua ! Am fost instiintat de infiintarea unei propriri asupra unei sume de bani pe care un angajat datoreaza catre finante. Ca angajator in cat timp ... (vezi toată discuția)
Poprirea tertilor de catre finante cristi.statescu cristi.statescu In cazul in care s-a primit de la finante o poprire pentru creantele datorate ale unui colaborator, dar in momentul respectiv nu exista nici-o suma. S-a facut ... (vezi toată discuția)