avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proprire angajat
Discuție deschisă în Executare silită

Proprire angajat

Buna ziua !
Am fost instiintat de infiintarea unei propriri asupra unei sume de bani pe care un angajat datoreaza catre finante.
Ca angajator in cat timp pot vira acesti bani si eventual daca nu as vira banii ar putea sa-mi blocheze contul firmei sau sa-si ia banii de acolo ?
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 09:55, 4 Iunie 2015
Buna ziua!
La data la care datorati salariul angajatului dumneavoastra veti vire 1/3 din salariu catre organul de executare.
In cazul in care nu dati curs popririi, fiind vorba despre o creanta fiscala, se vor aplica prevederile art 150 din Codul de procedura fiscala:

"Art. 150: Executarea silită a terţului poprit
(1)Dacă terţul poprit înştiinţează organul de executare că nu datorează vreo sumă de bani debitorului urmărit, precum şi în cazul în care se invocă alte neregularităţi privind înfiinţarea popririi, instanţa judecătorească în a cărei rază teritorială se află domiciliul sau sediul terţului poprit, la cererea organului de executare ori a altei părţi interesate, pe baza probelor administrate, va pronunţa menţinerea sau desfiinţarea popririi.
(2)Judecata se face de urgenţă şi cu precădere.
(3)Pe baza hotărârii de menţinere a popririi, care constituie titlu executoriu, organul de executare poate începe executarea silită a terţului poprit, în condiţiile prezentului cod."

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire tert in cazul creantelor fiscale primcaz1 primcaz1 Buna ziua, In cazul infiintarii unei popriri pentru recuperarea unor creante fiscale, conform Codului de procedura fiscala, ce se intampla daca tertul poprit ... (vezi toată discuția)
Cerere ramasa fara obiect in apel, art? simonik2011 simonik2011 Buna ziua Intr-o cauza in contradictoriu cu primaria avand ca obiect validare poprire am fost obligata sa achit o anumita suma de bani, am facut apel, am ... (vezi toată discuția)
Poprirea tertilor de catre finante cristi.statescu cristi.statescu In cazul in care s-a primit de la finante o poprire pentru creantele datorate ale unui colaborator, dar in momentul respectiv nu exista nici-o suma. S-a facut ... (vezi toată discuția)