avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Proiect pentru ONG...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Proiect pentru ONG...

La multi ani!!!
Va salut din nou si va aduc in atentie o mica dilema pe care o am... De ceva timp incerc sa pun pe picioare o asociatie care sa faciliteze accesul si sa dezvolte o activitate recreationala... Oricum, in cadrul unor discutii unul dintre membrii fondatori a propus un proiect privind demararea unei activitati care sa permita autofinantare cit si reclama pentru atingerea obiectivelor asociatiei. Din pacate, pentru asociatie, nu prea stiu care ar fi calea legala cea mai convenabila deoarece asociatul a investit ceva in proiect, macheta si a avut cheltuieli privind realizarea acestora. In plus, ar trebui sa se ocupe de proiect datorita cunostintelor sale in domeniu. Desi contributia sa de pina acum nu este mai mare de 5% in comparatie cu ceea ce reprezinta costurile de realizare a proiectului, o sugestie ar fi, daca se poate? sa fie cooptat cumva in proiect ca o garantie morala a faptului ca, in timp, atit investitia cit si munca sa nu vor capata alta destinatie decit cea stabilita initial in cazul schimbarii conducerii sau a dizolvarii asociatiei... Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: papinni , utilizator 09:01, 22 Ianuarie 2015
Desi nu sunt avocat una dintre solutii ar fi infiintarea unui SRL, deoarece orice ONG poate desfasura si activitati economice care sa aibe legatura cu scopul asociatiei si obiectivele sale, iar reprezentarea sa fie in functie de aportul fiecaruia. Ceea ce este totusi evaziv doarece ONG-ul pentru a dezvolta un proiect se bazeaza pe fonduri si sponsorizari viitoare...
Aici accentul cred ca trebuie sa cada pe scopul pe care vi-l propuneti adica va ganditi sa obtineti profit si sa-l impartiti intre membrii, caz in care infiintati un srl sau doriti sa rezolvati o problema sociala si atunci infiintati un ong iar cu acea persoana care vine cu nu stiu ce idee novatoare incheiati separat ca si ong, un contract.
In mod normal este vorba despre dezvoltarea unei activitati care sa sustina ONG-ul, profitul va trebui sa mearga in totalitate catre ONG pentru atingerea obiectivelor acestuia. Din pacate, pentru o asociatie nu se poate preconiza ca peste o perioada oarecare de timp sa aibe aceeasi conducere, implicit aceeasi strategie. In plus, in cazul in care asociatia se inchide dupa o perioada de timp nederminata bunurile acesteia se impart catre alte asociatii cu acelasi profil... ce garantie poate avea un membru al asociatiei care a contribuit moral si material la dezvoltarea unui proiect ca in timp nu se pierde din scopul pentru care a luat fiinta asociatia si ca obiectivele sale nu sunt transferate si transformate??? Probabil ca pare complicat si nu este decit o incercare de stabilire a unei directii dar cred ca din aceasta cauza a aparut si legea, pentru a respecta niste obiective si a obliga la respect.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015
papinni, utilizator
Si de ce sa fie inchisa daca treaba merge. Activitatea acolo poate continua si cu alte persoane. Garantii nu va poate da nimeni pentru ca ong-ul e deschis nu o structura inchisa.
Atunci inseamna ca este vorba doar de o problema de convingere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate exista un ong care să realizeze case pentru membrii săi? Andr@ Andr@ Poate fi înființat un ONG care, printre altele, să realizeze efectiv și case pentru membrii săi? Scopul și obiective statutare ale asociației ar fi ... (vezi toată discuția)
Contabilitate ong phill thomas phill thomas Bună seara! Aş dori nişte informaţii în legătură cu statutul unui ONG. - în ce situaţie se poate spune că un ONG are activitate economică sau ... (vezi toată discuția)
Srl infiintat de ong SilviuNegoita SilviuNegoita Buna ziua, Daca ONG-ul infiinteaza un SRL pentru a \\"produce\\" venituri ce vor fi folosite exclusiv in cadrul ONG-ului pentru plati curente si finantare ... (vezi toată discuția)