BUNA ZIUA,
Am o intrebare si va rog daca puteti sa ma ajutati.
Parintii mei au cumparat de la bunica 5/8 din cele 8 parti prin contract de Vinz-Cump.Ambii bunici sunt decedati.Au ramas de impartit cele 3/8 intre tatal si unchiul meu.Casa are 5 camere.o suprafata de 875mp(suprafata totala) si o deschidere stradala de aprox 18 m.Timp de 10 ani parintii mei au platit toate darile la stat pe intrega suprafata,si au intretinut si renovat casa.Il pot scoate din indiviziune?Adica sa ii dea o suma de bani desi el nu e deacord si tine cu dintii de bucatica lui?Daca parintii mei sunt proprietari pe 5 parti si din cele 3 le mai revine 1,5 prin certificat de mostenitor inseamna ca 6,5 din 8 sunt ale lor.Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns mai concret,un sfat sau legislatia care m-ar putea ajuta.
Multumesc anticipat!
...pai in instanta parintii or sa aiba castig de cauza in sensu ca o sa li se atribuie in intregime bunul avand in vedere ca au cota majoritara cu plata unei sulte pentru unchi...daca nu se pun de acord cu privire la sulta va decide instanta in baza unei expertixe a imobilului...
este adevarat, parintii dvs. au posibilitatea sa ceara atribuirea imobilului cu obligarea la plata unei sulte in favoarea unchiului...o intelegere intre parti ar fi rezolvat cauza mai repede, fara o expertiza.