avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! În urma cu 6 ani am cumpărat de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! În urma cu 6 ani am cumpărat de la bunica soției ...

Bună ziua! În urma cu 6 ani am cumpărat de la bunica soției cota de 5/8 din casa în care locuim. În 2019 am cumpărat cota de 1/8 de la unchiul soției. Tatăl și mătușa soției dețin fiecare cota de 1/8 și nu vor sa cedeze în favoarea noastră. Bunica soției este în viață si locuiește cu noi. În toti acești ani noi am investit și am renovat toată casa(am păstrat facturi) . Dacă deschid acțiune în instanță, cum trebuie sa procedez sa pot întra în posesia cotelor celor doi? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:48, 24 Ianuarie 2022
cereti in instanta iesirea din indiviziune, sa vi se atribuie casa si sa le platiti sulte pt cota lor.
Mulțumesc pentru răspuns. Am mai citit și am văzut ca se poate contesta contractul de vânzare cumpărare! Se poate și în această speță, dacă moștenirea este făcută și ceilalți au cotele lor? Eu nu am dovada plății către bunica și unchi, pentru ca banii au fost dați în fața notarului, nu prin virament bancar!
Nu tot ce citiți vi se aplica.
Contactati un avocat si demarati partajul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari gaviota_supermarket@yahoo.com gaviota_supermarket@yahoo.com matusa e castorita de 25 de ani si locuieste cu unchiul.Casa e cumparata inainte de casatorie de unchiul.In caz de decesul unchiului , matusa ramane pe ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune marianaandrei marianaandrei Buna ziua am si eu nevoie de niste raspunsurI. Bunicul a decedat si sa facut taxa de succesiune astfel bunica a detinut 1/2 +1/8 iar cele 2 fete cate3/8 ... (vezi toată discuția)
Scoatere din indiviziune tonytherock31 tonytherock31 BUNA ZIUA, Am o intrebare si va rog daca puteti sa ma ajutati. Parintii mei au cumparat de la bunica 5/8 din cele 8 parti prin contract de ... (vezi toată discuția)