avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebari

matusa e castorita de 25 de ani si locuieste cu unchiul.Casa e cumparata inainte de casatorie de unchiul.In caz de decesul unchiului , matusa ramane pe drumuri?in toti acesti ani au modificat-o impreuna din salarii si mai tarziu din pensii. mentionez ca unchiul dintr-o casatorie anterioara mai are 2 copii.cine are dreptul la casa dupa deces ,ea sau copii?copii nici macar nu-i viziteaza acum,dar dupa moarte nu se stie .poate vor venii cu pretentii.astept raspuns cat mai urgent.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 16:45, 4 Iulie 2010
Toti, au dreptul.
Matusa in calitate de sotie supravietuitoare are dreptul la o cota de 1/4 din mostenire, restul se imparte in cote egale intre copii unchiului(3/4 : 2).
Pana la iesirea din indiviziune, sotia supravietuitoare are un drept de abitatie temporara asupra casei de locuit.
Matusa are un drept de mostenire special asupra mobilierului, obiectelor apartinand gospodariei casnice si asupra darurilor de nunta
Daca imobilul este bun dinainte de casatorie se considera bun propriu al unchiului.
Matusa poate locui in imobil, dupa moartea unchiului numai in anumite conditii prevazute de lege.
asupra imbunatatirilor aduse imobilului, daca sa mai construit de exemplu o camera in plus sau altceva, matusa are dreptul la 5/8 din acestea, dar trebuie dovedite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct zorica zorica e adevarat ca daca fac un contract de uzufruct viager cu sotul meu astfel incat copilul lui din prima casatorie sa nu ma poata da afara din casa in cazul ... (vezi toată discuția)
Succesiune monica_g monica_g Suntem in urmatoarea situatie: -sotul decedat , avind copii dintr-o casatorie anterioara. In cazul succesiunii , copii au dreptul la cota parte din imobil , ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu ce drepturi am in situatia mea STEFANIA2010 STEFANIA2010 Sotul meu a decedat in urma cu 6 saptamani.Noi am lociut impreuna 17 ani in apartamentul care el il avea dintr-o alta casnicie(ei ia dat jumatate din el sa ... (vezi toată discuția)