avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

acum 16 ani in urma decesului unchiului sotului meu ,matusa a primit in urma succesiunii 5/8 din terenul intravilan si din casa. Sotul meu are testament facut pe toate bunurile mobile si imobile ale matusii.Ceilalti mostenitori care au 3/8 din bunuri vor sa imartim mostenirea in jumatate chiar daca matusa nu a murit .
Sotul meu are procura notariala sa o reprezinte pe matusa in toate actiunile, matusa fiind fara carte.( sa nu zic analfabeta).
putem sa iesim din indiviziune fara sa trecem pe la judecatorie ?

Cel mai recent răspuns: simocris1 , utilizator 16:19, 21 Martie 2014
Daca partile se inteleg pot merge la notariat . Cel ce va primi casa va da sulta celorlalti . Daca nu va intelegeti , mergeti la instanta cu cerere de iesire din indiviziune. Mostenirea se va imparti conform cotelor din certificat . Dupa succesiune dar si inainte matusa va poate vinde cota sa ,
pe teren sunt 2 case dispuse in paralel , de aceea ceilalti mostenitori vor sa impartim in jumatate .
terenul are 25 ml latime

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte mostenire mandrut mandrut Tatal meu si fratele sau au mostenit dupa bunicul o casa si 2 ha de teren. Succesiunea s-a facut in 1998. Casa nu era intabulata. Desi cei doi frati se ... (vezi toată discuția)
Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)
Succesiune testamentara mariaalbu mariaalbu Matusa a lasat un testament pe numele nepotului si fratelui ei.Unchiul,sotul ei a intocmit testamentul numai pe numele cumnatului(fratele sotiei),prin care ... (vezi toată discuția)