avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna ziua am si eu nevoie de niste raspunsurI. Bunicul a decedat si sa facut taxa de succesiune astfel bunica a detinut 1/2 +1/8 iar cele 2 fete cate3/8 fiecare.anul trecut bunica si mama mea mi-au facut mie act de vanzare cumparare avand trecut in contract suma de 100000 jumatate din bani find pusi in cont pe numele bunici si jumatate platiti in fata notarului. Problema mea este ca matusa mea doreste pe partea ei de 3/8 suma de 80000 lei.iar eu nu am posibilitatea de a plati aceasta suma.precizez ca casa a fost evaluate de catre o agentie Imobiliara si suma a fost 130000.cum pot procedures. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:23, 30 Ianuarie 2016
Buna seara,
Atata timp cat nu ajungeti la o intelegere privind un pret privind partea de bun a matusii nu aveti cum sa o obligati sa va vanda.
daca nu cadeti de acord, veticere in instanta iesirea din indiviziune, cereti sa vi se atribuie casa si sa ii platiti sulta matusii pt cota ei. Casa va fi evaluata de un exepert si veti plati sulta la cota pe care o are, solicitati si cheltuieli de judecata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! În urma cu 6 ani am cumpărat de la bunica soției ... Andrei0307 Andrei0307 Bună ziua! În urma cu 6 ani am cumpărat de la bunica soției cota de 5/8 din casa în care locuim. În 2019 am cumpărat cota de 1/8 de la unchiul soției. ... (vezi toată discuția)
Mostenire buna ziua. in urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament ... GavDana GavDana Buna ziua. In urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament cu 4 camere. De atunci in apartament a locuit doar matusa mea care a mostenit cealalta ... (vezi toată discuția)
Revenire cu informatii-plata sulta ContSters141803 ContSters141803 In certif.de mostenitor din 1995 este precizat:Bunuri imobile:cota de 1/2 parte din casa,anexe ,curte si gradina-propietate ... (vezi toată discuția)