avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE CU PROBLEME
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE CU PROBLEME

Buna ziua! Mi-am dat demisia dintr-o firma luandu-mi banii cuveniti (garantie,concediu si salariu) din incasari, deoarece au fost alti angajati care au plecat si nu le-a dat nimic. Acu sefu m-a sunat ca face plangere penala. Ce pot face si cum ma pot apara? Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consilier juridic 10:10, 8 Iunie 2009
Pentru ce infractiune face plangere penala?
Chiar daca nu vi s-au acordat drepturile salariale, nu ar fi trebuit sa procedati in acest mod, deoarece , conform legii, nimeni nu isi poate face singur dreptate...Daca seful dvs. face plangere, nu va asteptati sa fiti apaludat pt ceea ce ati facut si, eventual, chiar sa fie sanctionat seful in locul dvs...ceea ce puteti face acum este sa va luati un avocat si , eventual , sa puneti banii la loc , urmand sa faceti demersurile necesare recuperarii drepturilor banesti urmand procedura legala.
Banii luati sunt din incasari fara chitanta si sefu nu stie de unde sunt,doar banuie! As putea sa fac si eu o reclamatie sau plangere undeva ca nu mi-a dat drepturile!?
da, puteti sa reclamati la ITM.
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Delapidare.???? go79 go79 buna.am lucrat la un cazinou in 2007 doua luni. un client a castigat o suma mare de bani pe care seful nu a vrut sa ii plateasca.in schimb ne-a dat la politie ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa primesc pentru furt riky_riky riky_riky buna ziua, am si eu o intrebare: Am marfa in gestiune si am \"sustras\" marfa de aproximativ 3500 de euro. daca seful meu afla de prejudiciul facut pana ... (vezi toată discuția)
Am plecat cu incasarile companiei andy_9127 andy_9127 Daca nu am contract de munca, am lucrat 1 saptamana si am plecat cu incasarile, ce mi se poate intampla ? (vezi toată discuția)