avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce pedeapsa primesc pentru furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce pedeapsa primesc pentru furt

buna ziua, am si eu o intrebare: Am marfa in gestiune si am "sustras" marfa de aproximativ 3500 de euro. daca seful meu afla de prejudiciul facut pana nu reusesc sa pun banii la loc, ce pedeapsa pot primi si ce se intampla.
As fii recunoscator daca m-ati putea ajuta,
pedeapsa pentru infractiunea de furt este inchisoarea de la 1 la 12 ani.
Fiind gestionar, fapta dvs se incadreaza la:
Art. 215^1. – Delapidarea
Însusirea, folosirea sau traficarea, de catre un functionar, în interesul sau ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestioneaza sau le administreaza, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 15 ani.
În cazul în care delapidarea a avut consecinte deosebit de grave, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.

Cel mai bine ar fi sa reusiti totusi sa puneti marfa sau banii inapoi in gestiune....in caz contrar ati citit mai sus cam ce riscati...si oricum chiar si daca va ispasiti pedeapsa nu cred ca o sa va mai puteti angaja pe post de gestionar, dat fiind cazierul frumusel cu care o sa va alegeti..in general s.c. care angajeaza gestionari solicita copie dupa cazier.

Lavinia Costica
Atentie! Puneti bani sau marfa inapoi inainte de a fi depistat de seful direct,sau mai rau,de organele de politie.Daca nu veti reusi acest lucru sunt riscuri mari.
Sa nu devina obisnuinta?!:)
Asa este.... la o lipsa in gestiune de 3500 euro...nu cred ca seful va trece cu vederea, cu siguranta va face plangere impotriva dvs.

Lavinia Costica

Alte discuții în legătură

Complicitate furt mirela4iubi mirela4iubi Buna ziua.iubitul meu a lucrat ca manager de raion in cadrul unui supermarket.in urma inventarului s-a descoperit ca lipseau anumite produse.el stia de lipsa ... (vezi toată discuția)
Am furat cosmin_pop cosmin_pop BUNA Am lucrat intr-un magazin si am furat din incasari suna de 1000 lei,am fost prins de seful de tura dar am negat in prima faza si ulterior am ... (vezi toată discuția)
Delapidare - consecinte PirvuMircea PirvuMircea buna ziua....sunt angajat ca lucrator comercial la un bar...incepand de anul trecut de prin decembrie 2013 am mai dat pe datorie am mai fumat si eu din ... (vezi toată discuția)