avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata cass dobanzi bancare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata cass dobanzi bancare

Un pensionar, cu o pensie mai mica de 740 de lei si care are un depozit bancar trebuie sa plateasca cass la dobanzile bancare? Cum se calculeaza contributia cass? Pt. ca daca se ia minim 47 de lei/luna cass , atunci s-ar putea sa nu incaseze atata dobanda, pt.a plati cass-ul daca depozitul bancar e mic.
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
M-A-N, utilizator
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 17:47, 8 Ianuarie 2015
Art.296^27
(2) Persoanele care nu realizează într-un an fiscal venituri de natura celor menţionate la cap. I, venituri sub forma indemnizaţiilor de şomaj, venituri din pensii mai mici de 740 lei, precum şi venituri de natura celor menţionate la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - d), g) şi h), art. 52 alin. (1) lit. b) - d) şi din asocierile fără personalitate juridică prevăzute la art. 13 lit. e) au obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate asupra veniturilor prevăzute la alin. (1).

Deci nu trebuie sa plateasca pt dobanzi .Sant exceptate "ope legis".
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
robert1958, utilizator
Multumesc pt raspuns. Dar cei care au pensii de invaliditate sau pensii mai mari de 740 de lei trebuie sa plateasca cass-ul pt. dobanzi bancare sau dividende?
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
M-A-N, utilizator
Cu pensiile de invaliditate nu stiu dar cred ca au acelasi regim ca celelalte pensii.
Cei care au pensii mai mari de 740 lei platesc cass doar la diferenta dintre valoarea pensiei si baza de 740 lei . Se incadreaza la cap .1 deci nu platesc pt dobanzi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass datorat pentru dividende virgilbalan virgilbalan Buna ziua, Sunt pensionar din 2000. Din 2011 sau 2012 platesc cu sau fara voie CASS. Tot cam pe atunci am primit instiintare ca am CASS datorat 400 lei cu ... (vezi toată discuția)
Plata cass pentru dobanzi bancare antella antella Soacra mea are o pensie de 620 de lei si nu plateste cass fiindca pensia e mica; are un depozit bancar unde-si pune banii de inmormantare si primeste dobanda ... (vezi toată discuția)
Cass datorata pentru dobanzile bancare virgilius virgilius Buna seara As vrea o lamurire cu privire la impozitarea dobanzilor bancare de catre CASS. Sa presupunem ca o persoana asigurata dar fara venit vinde o ... (vezi toată discuția)