avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Charlie Hebdo
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Charlie Hebdo

Banuiesc ca toata lumea a aflat deja despre atentatele din Franta. M-a surprins pozitia unui cunoscut ziarit roman care spunea ceva de genul "si-au catutat-o cu lumanarea" "au publicat caricaturi fara nicio valoare, fara umor, ofensatoare doar pentru a creste tirajul" si amintea ca prin 2007 cand au aparut primele caricaturi anti-Mahomed printr-un ziar danez a fost apelat de presedintele Romaniei si rugat sa recomande ziarelor sa nu publice aceste caricaturi.
Am vazut si eu caricaturile celor de la Charlie Hebdo si multe mi s-au parut de un prost gust prostesc, insa nu asta-i problema pentru ca nu musulmanii erau "victimele" saptamanalului francez care publica si caricaturi cu papa, cu Iisus, cu rabini care se pupau cu nazisti, etc. Problema este ca doar musulmanii te omoara daca faci bancuri despre profetul lor.
En fin, daca ati conduce un ziar din Romania si ati primi spre publicare caricaturi care pot fi considerate anti-islamice dar au miez, umor si sunt de bun gust le-ati publica sau nu?
P.S.
Trebuie sa recunosc ca pozitia nepublicarii este prudenta. Ce treaba avem noi cu ei? Ce ne pasa noua de cum traiesc si in ce cred ei? Plus ca Statul Islamic si Al Qaida nu au cuvantul "gluma" in dictionar si decat sa ajungi sa fii ucis pentru o caricatura mai bine te faci ca nu vezi.
La fel au ajuns si nazistii la putere.
A mai aparut intre timp si un articol al unui alt ziarsit roman, un mic "mostru sacru" al gazetariei care spune ca solidarizarea "Je suis Charlie" este o imbecilitate moțată pentru ca caricaturistii de la Charlie Hebdo jigneau credinta altora.
Poate ca asa o se vede povestea aceasta de acolo unde sta dansul. De unde stau eu se vede ca filmul "Marele Dictator" jignea credinta a milioane de germani care credeau in Hitler si in national-socialism dar ca nimeni nu-i obliga pe nazisti sa vada "Marele Dictator", dupa cum nu-i obliga nici pe crestini sau pe islamisti sa cumpere si sa citeasca Charlie Hebdo si ca in cele mai nereligioase tari din Europa glumele facute pe seama naivitatii si inapoierii educationale a majoritatii persoanelor religioase sunt gustate de public.
Pe mine nu ma deranjeaza deloc caricaturile cu Darwin desenat ca cimpanzeu sau oricare caricatura care are ca subiect persoane pe care le admir profund pentru contributia lor la binele si cunoasterea omenirii. Nu citesc "Adevarul ortodox" sau alte bazaconii care spun ca Darwin era un idiot si cu asta, basta.
Larry Flint in vidoclipul " Jos Cenzura!" zicea: Freedom of speech is not freedom for the thought you love but rather for the thought you hate hate the most.








Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2015
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Teoria Darwinista e nula...
Si nu are sens sa discutam de nulitati...

In rest...mie mi-a placut marsul pasnic de la Paris...
Raman la parerea ca musulmanii nu trebuie sa fie agitati...inutil...

Va dau un exemplu care nu este real dar se poate dovedi elocvent...
Un tip suna la usa la Mike Tyson si ii spune ca mama lui e curva si ca a avut-o acum o ora...
Ce credeti ca va face Mike?

Nu conteaza ca este adevarat sau nu ce a zis acel om.
Conteaza ca omul crede ca mama lui este cuminte...
Si va dati seama ce ar pati acel om...

La fel se poate discuta despre o sora a lui, pe care nu o are si ar avea 21 de ani, ca sa nu fie minora in SUA...
Si suna un om la usa sa ii zica de sora lui tanara...de aceasta data...etc...
Afirmatie credibila...dar efectul...


Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Teoria Darwinista e nula...
Si nu are sens sa discutam de nulitati...


Pe mine nu mai supara astfel defel astfel de naivitati. E dreptul fiecaruia sa creada in ce doreste el. De ce-i supara pe crestini afirmatia ca Biblia e o colectie de povestioare prostesti? De ce ucid unii musulmani pe cei care fac glume despre Mahommed?
Nu o sa vedeti niciodata sute de savanti manifestand furiosi inaintea unei biserici pentru ca preotul de acolo sustine ca darwinismul e gresit, invers insa se intampla de multe ori.

Ah, sa nu uit! ATENTIE! NU va mai lasati copiii sa faca oameni de zapada. Poate fi o activitate periculoasa si vorba d-lor Cristoriu si C.T. Popescu "Sa nu-i provocam"

Un cleric din Arabia Saudita, Mohammad Saleh Al-Munajjid, a adus unele lamuriri noi privind o fatwa (decret islamic) emisa anterior împotriva oamenilor de zăpadă.
Conform "The Guardian" Munajjid, care are peste 820.000 de fani pe Twitter, potrivit Gulf News (facand oameni de zapada va puteti face 820.000 de dusmani) a reiterat interdicția privind reproducerea formei fiitelor umane si a animalelor, statuata in Coran de profetul Mahomed.
[ link extern ]

Maaare gradina lui Allah, nu-i asa?

Este dreptul dvs. sa credeti ca omul se trage din maimuta.
S-a dovedit stiintific ca nu este asa.
Nici cand nu era dovedit nu am crezut o asemenea gogomanie...

Referitor la marea Rosie si evreii care au trecut prin ea...exista scrieri egiptene...daca nu am inteles eu gresit...

Biblia este o relatare bazata pe fapte reale, pe fapte care s-au petrecut.


Cat priveste musulmanii eu am zis ca nu este bine sa fie provocati in mod inutil.
Si Papa de la Roma a zis ceva asemenator daca am inteles eu bine...

Si ati vazut ca si in Belgia au fost probleme...

Sa faci bascalie de religia cuiva mie imi pare ceva lipsit de bun simt dar condamn actele teroriste facute de musulmani.

Daca ar fi deschis proces musulmanii ar fi castigat procesul dupa pararea mea dar...ei nu au chef de procese...
Dreptul la libera exprimare exista pana acolo unde nu se incalca drepturile altcuiva.
Dreptul la religie constituie si el un drept fundamental...
Poate ca solutia amiabila ar fi aceea de a se deschide proces...

Sa speram ca avocatii musulmani vor avea in vedere o astfel de ipoteza care ar putea sa calmeze spiritele.

Stimate domnule Lascoschi. De zeci de mii de ani oamenii se ciopartesc pentru orice mic diferend, bani, culoare, religie, pamant, apa, resurse .... De aceea s-au inventat legile. Le facem si apoi le aplicam. Nu merge cu buna intelegere, asta e clar. Mie nu imi pasa de nici o religie si nu respect nici una. Oamenii daca sunt buni merita respectul, religia e doar o insiruire de basme nemuritoare. Deci cum sa le respect?! Sa zicem ca dreptul la religie e un drept fundamental - si este atat timp cat il practici in particular. Cum a-ti face dumneavoastra legile care sa ma amendeze pe mine daca imi bat joc de religia dumneavoastra sau de a vecinului de peste ocean? Din cate stiu ce nu este interzis prin lege este permis, iar prostia nu este interzisa prin lege. Pe pamant sunt mii de religii cu mii de dumnezei, sfinti, prooroci. Cum ar putea suna o lege care sa ne permita libera exprimare pana la afectarea dreptului la religia vecinului. Sa nu uitam ca exact aceleasi paragrafe din biblie si coran au fost de-a lungul timpului interpretate de fiecare dupa cum a vrut, rezultand viziuni diametral opuse. Sa nu uitam si ca limba a evoluat iar intelesul anumitor cuvinte s-a modificat, rezultand traduceri diferite ale aceluias paragraf - adica cel care a scris a gandit ceva iar cel care a tradus dupa sute de ani a inteles altceva.

Alte discuții în legătură

Ce s-ar fi intamplat daca hristos nu ar mai fi inviat ?! Costinel Burca Costinel Burca Credeti ca Biserica ar fi falimentat ?! Indraznesc sa sper ca topicul asta nu va fi inchis ! :sorry: (vezi toată discuția)
Eu ortodox el musulman ContSters259700 ContSters259700 Buna ziua numele meu este Andreea si doresc sa aflu cateva lucruri.Prietenul meu este turc de religie musulmana ..problema e ca doreste sa ne casatorim iar eu ... (vezi toată discuția)
Sfanta lumina din ierusalim CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In Sambata Mare, de Pastele Ortodox apare Sfanta Lumina. A fost cineva acolo ca sa ne relateze ce se intampla? Interesant este faptul ca, numai de Pastele ... (vezi toată discuția)