avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Charlie Hebdo
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Charlie Hebdo

Banuiesc ca toata lumea a aflat deja despre atentatele din Franta. M-a surprins pozitia unui cunoscut ziarit roman care spunea ceva de genul "si-au catutat-o cu lumanarea" "au publicat caricaturi fara nicio valoare, fara umor, ofensatoare doar pentru a creste tirajul" si amintea ca prin 2007 cand au aparut primele caricaturi anti-Mahomed printr-un ziar danez a fost apelat de presedintele Romaniei si rugat sa recomande ziarelor sa nu publice aceste caricaturi.
Am vazut si eu caricaturile celor de la Charlie Hebdo si multe mi s-au parut de un prost gust prostesc, insa nu asta-i problema pentru ca nu musulmanii erau "victimele" saptamanalului francez care publica si caricaturi cu papa, cu Iisus, cu rabini care se pupau cu nazisti, etc. Problema este ca doar musulmanii te omoara daca faci bancuri despre profetul lor.
En fin, daca ati conduce un ziar din Romania si ati primi spre publicare caricaturi care pot fi considerate anti-islamice dar au miez, umor si sunt de bun gust le-ati publica sau nu?
P.S.
Trebuie sa recunosc ca pozitia nepublicarii este prudenta. Ce treaba avem noi cu ei? Ce ne pasa noua de cum traiesc si in ce cred ei? Plus ca Statul Islamic si Al Qaida nu au cuvantul "gluma" in dictionar si decat sa ajungi sa fii ucis pentru o caricatura mai bine te faci ca nu vezi.
La fel au ajuns si nazistii la putere.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Constitutia garanteaza libertatea cultelor religioase .


Desigur. Nu garanteaza protectia impotriva ironiei, nici impotriva ridiculizarii, Constitutia garanteaza doar libertatea de a fi cat de ridicol doresti. Corect

Desi poate parea ridicola religia daca nu este analizata cu atentie, la o analiza atenta lucrurile se pot vedea altfel.
Exista o logica...dar trebuie sa fi atent...

Inteleg ca opinia dvs. este in sensul ca omul dupa ce a murit moare si spiritul sau...

O religie pentru care au murit si mor oameni nu poate fi considerata ridicola...
Daca am aprecia altfel ar inseamna sa existe un haos deplin deoarece a muri este ceva ridicol.
Ca logica dvs. nu poate percepe o alta logica nu inseamna nimic...concludent...
Mintea omeneasca nu poate percepe absolut tot mai ales cand este vorba de...nevazute...

Libertatea cultelor religioase nu este garantata constitutional ca sa fie luata in ras.Libertatea de exprimare suporta limite si aceasta este constitutionala atata timp cat nu incalca alte drepturi constitutionale.

V-am dat exemplul cu mama, sotia si fratii...

In alti termeni, a exprima a idee contra religiei este permisa de constitutie dar a se face o bascalie absurda imi pare o tampenie copilareasca care nici nu este garantata de constitutie si nici de conventiile europene.Caricaturile supara pe oricine ( si pe atei daca e vorba de rudele lor)...la fel si injuriile...
Caricaturile sunt de fapt niste injurii...niste jigniri...fara a folosi insa cuvinte...

E bine sa lasi in plata Domnului pe cei care sti ca se supara si nu gusta absurditati...si fac si ceea ce fac...daca se supara si de abia asteapta sa se supere...

Aceasta este ideea si cu privire la acest topic...






Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
M-am uitat si eu la link-ul cu cel care a vazut lumea de dincolo. Din pacate eu am mereu parte de asemenea vise, dar ale calculatoarelor. Faimosul "blue screen" care apare in cazul unei erori este visul computerului si are visul uman ca echivalenta. Ia acesta chiar poate lua orice forma. In definitiv creierul este un computer biologic cu mult mai evoluat, dar totusi un computer care proceseaza in paralel toate simturile si functiile corpului uman. Aceasta masa ciudata (creierul) suntem noi - eul nostru, ea ne contine si din pacate odata cu disparitia ei disparem si noi - as fi fericit sa fie altfel dar ratiunea ... nu ma lasa. Din pacate acest organ mai da si rateuri. Visam zilnic si daca am retine toate visele ar fi cu adevarat dezastru. De ce as crede in visele altuia?!
Ati vorbit mai devreme de mila din religia ortodoxa. Mila sau ura avem functie de interpretare si de interpret. In definitiv religia musulmana de acum peste 1000 de ani era apogeul dezvoltarii iar in imperiu traiau toate semintiile intr-o relativa armonie. Aveau cei mai buni matematicieni, astronomi, medici ... Dar totul e relativ si ce e azi in frunte maine e la coada. Crestinismul a fost la fel de sadic sau de bland ca si cultul mahomedan functie de doleantele conducatorului. Dar ceva au in comun toate aceste religii: subjugarea femeii, injosirea ei, mentinerea ei intr-o stare de supunere totala fata de barbat, culminand cu Mahomed care a dus asta la paroxism - femeia fara drepturi, femeia masina de sex - iar multor barbati le-a convenit asta. Ortodoxismul nostru nu este cu nimic mai bun. Sunt curios cand femeia va avea exact aceleasi drepturi ca barbatul in religia ortodoxa. De ce este femeia mai pacatoasa? De ce nu poate intra in altar? Cum de barbatii care in medie sunt cu mult mai curvari ca femeile sunt mai sfinti ca ele?! De ce nu poate fi preot o femeie? Femeile sunt cu mult mai religioase ca barbatii, mai calme, mai blande (in medie). Si cine a decretat ca Dumnezeu e barbat sau ca macar are sex? - si daca ar avea ce sa faca cu el? (sau cu cine!).
Se pare ca fiecare suntem rationali pana la un punct. La unii punctul este foarte jos si de acea recurgerea la violenta este urmatorul lor pas logic. In definitiv cam cat de prost trebuie sa fi ca sa platesti pentru a citi o revista care nu iti place?! - ei au facut asta - au citit cu abnegatie revista pentru a se infuria pe ea. Acestia sunt nebunii de la Charlie Hebdo. Papa se pare ca daca e injurat de mama i-a fost atins punctul. Eu personal prefer totusi un telefon la 112. E bine ca macar noi incercam sa ne convingem doar prin vorbe!
Stimate domnule Alex, chestiunea cu profetii adevarati nici eu nu o inteleg in acest moment dar cert este ca sunt adevarati...
Multi crestini se tem de profetii mincinosi...care vor aparea...

Nu se poate compara un calculator cu un om.
Calculatorul este si va ramane calculator chiar daca va ajunge sa aiba gandire autonoma...la un moment dat...
Sunt multi cei care sunt atei si dupa o astfel de experienta ajung sa creada in Dumnezeu.

Se zice ca dupa ce omul moare vin doi ingeri.
Ingerii se cam bat...
Indiferent de rezultat, sufletul ajunge sa vada raiul si apoi iadul...urmand a ramane undeva...
Oamnii se sperie cand vad asa ceva si devin credinciiosi dupa aceea.
Nu cred ca este o simpla coincidenta faptul ca, toti vorbesc despre acelasi lucru...cand revin la viata...
Adica desi incercati sa insinuati ca ar fi o fantasmagorie, o deviere a mintii, faptul ca toti vad acelasi lucru ar trebui sa va dea de gandit...

Cat priveste drepturile femeii acestea sunt recunoscute de legi.Femeile sunt egale cu barbatii.
Religia are alta viziune dar este cu totul altceva...ceea ce se intampla in fapt...


Femeia nu este mai pacatoasa decat barbatul daca analizam totul la modul general pe ceea ce este astazi, raportat la prezent.In general, femeia este mult mai credincioasa...cred eu...
Dar, ca regula, sfintii sunt de regula barbati intrucat ei sunt mai puternici decat femeile si mai credinciosi.
Adica dintr-un milion de femei si un milion de barbati, femeile sunt mai credincioase insa cativa barbati sunt mai puternici decat femeile sub aspect religios.
De aceea, sunt mai multi sfinti barbati decat femei.

In Biblie se zice ca Adam a fost facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu,
Femeia a fost de fapt facuta din barbat...

Este adevarat ca la musulmani exista haremuri insa nu inseamna ca sunt injosite.Exista o ierarhie.

Ca exista si femeile cu val pe fata in poza din actul de identitate in Afganistan este alta discutie.Este ceva radical acolo...

Crestinismul este bland si la fel si religia musulmana.
Ca unii fac ceva in numele religiei nu inseamna ca fac ceea ce trebuie sa faca si nu insemana ca este corect a se face asa.

In general, crestinii s-au aparat in trecut de pericolul musulman care incepea sa domine Europa.Papalitatea se apara.
Insa...in ceea ce priveste inchizitia poate fi alta discutie...
Nu confundati insa inchizitia care are legatura cu catolicismul si nu cu biserica ortodoxa care a fost mereu pasnica si a aparat cuvantul lui Dumnezeu...

Intrebati un preot de ce o femeie nu poate fi preot.
Din cate cunosc eu are legatura cu pacatul primar...



Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce s-ar fi intamplat daca hristos nu ar mai fi inviat ?! Costinel Burca Costinel Burca Credeti ca Biserica ar fi falimentat ?! Indraznesc sa sper ca topicul asta nu va fi inchis ! :sorry: (vezi toată discuția)
Eu ortodox el musulman ContSters259700 ContSters259700 Buna ziua numele meu este Andreea si doresc sa aflu cateva lucruri.Prietenul meu este turc de religie musulmana ..problema e ca doreste sa ne casatorim iar eu ... (vezi toată discuția)
Sfanta lumina din ierusalim CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In Sambata Mare, de Pastele Ortodox apare Sfanta Lumina. A fost cineva acolo ca sa ne relateze ce se intampla? Interesant este faptul ca, numai de Pastele ... (vezi toată discuția)